Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

8 oktober 2011 14:30

Hof, H.

Tien ONT’ers strijdend ten onder tegen ’t Fean ‘58

OPEINDE - ONT kwam met tien man te staan toen Mario Dekker na een half uur met een rode kaart naar de kant moest. Achteraf bleek dat toch het breekpunt van de wedstrijd. ONT knokte zich leeg, In het laatste deel van de wedstrijd werden de ruimtes groter en daar profiteerde ’t Fean ’58 drie keer van. De eindstand werd 0-4.

ONT startte een stuk geconcentreerder dan de afgelopen weken en dat was nodig ook. De bezoekers zorgden voor de eerste wapenfeiten met een vrije trap van André van der Molen, redding ONT doelman Rory Bruinja en een schot over de kruising van diezelfde Van der Molen. ONT stelde daar niet meer tegenover dan een schot naast van Jasper Drenthe en een vrije trap van Henk Bruinsma die niet goed genoeg was om een ONT’er te bereiken. “t Fean ’58 kreeg na 27 minuten een grote kans op een voorsprong. Een voorzet van Edbert Groen bereikte de volledig vrijstaande Ale Lanting, zijn inzet ging over. Een minuut later stond ONT met tien man. Waar iedereen van ONT aan een strafschop dacht na een overtreding op Egbert Hulzinga liet scheidsrechter Hof uit Beilen doorspelen. Mario Dekker probeerde verhaal te halen bij de leidsman waarbij Dekker licht tegen de scheidsrechter opliep toen die stopte met lopen. Direct rood was het gevolg. Zeven minuten later was de stand 0-1. De bezoekers kregen een corner terwijl een vrije trap voor ONT ook mogelijk was geweest. Uit de corner scoorde Lanting. Vier minuten voor rust had Drenthe de gelijkmaker op zijn schoen. Vrijgespeeld door Bruinsma poeierde de jonge ONT aanvaller naast. Al in blessuretijd voorkwam Bruinja een grotere achterstand voor ONT. De doelman bokste een harde inzet van Imanai Mchimbwa uit zijn doel.

In de tweede helft leek ONT weinig last te hebben van de numerieke minderheid. ONT schakelde een tandje bij terwijl ’t Fean ’58 niet naar middelen zocht om de man meer situatie uit te spelen. ONT kreeg in het eerste kwartier goede kansen op de gelijkmaker. Maar een inzet van Drenthe werd geblokt en kopballen van Sjoerd Riemersma en Danny Zijnstra werden van de lijn gehaald. Invaller Hielke Knippels had na 64 minuten misschien wel dé kans op de gelijkmaker. Knippels onderschepte een terugspeelbal maar kon de opstuiterende bal net niet over doelman Jelmer van der Meer liften. In het laatste kwartier brak ONT de strijd van tien tegen elf dan toch op. ONT liet de ruimtes groter worden en daar profiteerde ’t Fean ’58 van. Hoewel de 0-2 nog uit een stilstaande situatie kwam. Joost Nieuwenhuis scoorde uit een vrije trap die nog wel van richting werd veranderd. Het maakte Bruinja kansloos. Groen en Mchimbwa zorgden daarna voor de 0-4 eindstand.

Het spelen op een hoger niveau begon voor ONT fraai met twee overwinningen. Maar uit de daarop volgende vier wedstrijden werd maar één punt behaald. Er zijn wat personele problemen met de aanstaande schorsing van Dekker en een paar blessures. Desondanks liet ONT ook tegen ’t Fean ’58, een ervaren tweede klasser, zien het niveau aan te kunnen. Alleen ontbreekt het momenteel een beetje aan geluk. Misschien dat het geluk volgende week tegen SDS uit, aanvang 14.30 uur, weer wordt gevonden.