Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

24 september 2011 14:30

Will, JS

ONT in evenwicht met koploper Balk

OPEINDE - Na een boeiende 90 minuten stond er in de partij tussen ONT en Balk als einduitslag 2-2 op het scorebord. Daar kon iedereen vrede mee hebben. Eigenlijk hadden zowel ONT als Balk kansen om de volle drie punten te pakken, maar beide doelmannen kenden een sterk optreden.

Net als in de vorige partijen begon ONT slap aan de wedstrijd. Het is alsof ONT pas laat in de wedstrijd wakker wordt en de warming-up net zo goed kan worden overgeslagen. Al in de eerste minuut was er gevaar voor ONT. Henk Bruinsma leed balverlies en Danny Zijnstra moest met een overtreding corrigeren. De vrije trap van Johannes Altena ging via de muur naast. Even later moest ONT doelman Rory Bruinja redden op een inzet van Altena. Na acht minuten was Bruinja kansloos op een kopbal van Karst Geerstma bij de tweede paal. Gelukkig voor ONT ging de kopbal naast. Op basis van het begin van de partij leek ONT een zware middag tegemoet te gaan. Maar ONT herpakte zich en kwam ook tot kansen. Henk Bruinsma noopte Balk doelman Erwin Lootsma tot een redding en Hielke Knippels mikte over. De roem die Balk vooruitsnelde was dat het aanvallend sterk was. En dat bleek na 23 minuten. Een snelle aanval leidde tot een voorzet op Johannes Altena die keurig teruglegde op Beerend Altena die zijn inzet via een ONT been tot doelpunt promoveerde. ONT rechtte daarna de rug, maakte de ruimtes kleiner en kwam na 31 minuten langzij. Stefan Roffel passte op Mario Dekker die “one-touche” doorspeelde op Marten Zantema, De ONT routinier verschalkte Balk doelman Lootsma en de gelijkmaker van ONT was daar. Via Jasper Drenthe, voorzet Egbert Hulzinga en Danny Zijnstra, voorzet Gerrit-Jan Kooistra, had ONT daarna goede mogelijkheden op voorsprong te komen. De doelpogingen troffen geen doel. Met Gerrit-Jan Kooistra is trouwens ook ONT’s beste speler van deze wedstrijd genoemd. De linker verdediger speelde de snelle Pieter Wijnja uit de wedstrijd en zette zich veelvuldig aanvallend in.

De eerste helft was boeiend omdat beide teams wilden aanvallen. De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Twee partijen die voor de drie punten gingen en die daarbij keurig in het gareel werden gehouden door de uitstekende scheidsrechter Will uit Groningen. ONT zat er vanaf minuut één wel strakker op en dat betaalde zich ook uit. De thuisploeg nam het heft in handen en dat leidde in de 50e minuut tot een 2- 1 voorsprong.  Henk Bruinsma bracht de bal voor het doel en daar volleerde Mario Dekker de bal fraai tegen het net. Een tijd lang had ONT daarna het betere van het spel, maar een uitbreiding van de voorsprong bleef er bij. ONT kon uiteindelijk een kwartier genieten van de voorsprong. Balverlies aan ONT zijde gaf Johannes Altena de kans de gelijkmaker aan te tekenen. Na de 2-2 ontspon zich een open wedstrijd met kansen voor beide partijen. Maar zowel ONT doelman Rory Bruinja als Balk doelman Erwin Lootsma hielden met prima reddingen hun doel schoon. Het bleef bij 2-2 en daar hadden beide kampen wel vrede mee.

Volgende week speelt ONT uit bij koploper ONR, aanvang 14.30 uur.