Mannen KNVB beker Amateurs poule, 1, Groep 1 08

23 augustus 2011 18:45

Tjalma, S.B.

Goede tweede helft helpt ONT aan winst

Aduard - Ook de tweede bekerwedstrijd zette ONT in winst om. In Aduard werd met 1-3 gewonnen. ONT speelde een goede tweede helft waarin een snelle 0-1 achterstand werd omgebogen in een 1-3 overwinning.

ONT trainer Gerben de Graaf liet Stefan Roffel (ex ODV) als basisspeler debuteren op de rechtsback positie. De eerste helft van ONT was er niet een om naar huis te schrijven. Het blijft toch nog een beetje wringen tussen wat de trainer wil en wat de spelers uitvoeren. Dat is geen onwil van de spelers maar wennen aan een wat andere manier van voetballen. Omdat Aduard ook niet op souplesse voetbalde ontstond er een erg onrustig spelbeeld met nogal wat balverlies. En met slechts hier en daar een kansje. Voor ONT waren die er voor Mario Dekker, vrije kopkans in handen van de doelman Jaap Fedde de Vries en Gerrit-Jan Kooistra die een schot in de korte hoek gekeerd zag worden door de doelman. Voor Aduard schoot Idsand Osinga op de paal.

De tweede helft startte voor ONT ongelukkig. Al in de 1e minuut werd het 1-0 na een van richting veranderde vrije trap van Ningo Wibbens. ONT was even van slag maar daar konden Merijn Woudt met een schot naast en Osinga met een stiffie dat door ONT doelman Rory Bruinja werd gepakt niet van profiteren. Daarna pakte ONT het spel prima op. De tegenstander werd waar mogelijk vastgezet en er kwamen enkele leuke aanvallen. Aduard werd nog gevaarlijk met een actie van Woudt die in twee pogingen het doel niet vond. In de 78e minuut kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Egbert Hulzinga bereikte JaapJan van Leeuwen en uit zijn kaats scoorde Thomas van der Lei (ex ODV) zijn eerste ONT doelpunt. ONT drukte door en drie minuten later was het 1-2. Jasper Drenthe scoorde op aangeven van Hulzinga. De thuisclub ging daarna een soort alles of niets spelen waar ONT het wel even moeilijk mee had. Maar in blessuretijd werd de wedstrijd beslist. Een hernieuwde combinatie Hulzinga Drenthe zorgde voor 1-3.

Omdat Zwaagwesteinde met 2-1 won van Opende is ONT dicht bij de volgende bekerronde. Dit is nu de stand:

20-8    ONT - Zwaagwesteinde        3-1

20-8    Opende - Aduard                 2-1

23-8    Zwaagwesteinde -  Opende   2-1

23-8    Aduard - ONT                      1-3