89'
Otto Kooi (schot)

16 augustus 2011 20:00

Moeizame 2-4 winst van ONT op Ropta Boys

Oosternijkerk  - ONT oefende gisteravond tegen 4e klasser Ropta Boys. Na een 1-1 ruststand  won ONT uiteindelijk met 2-4. Maar het ging niet van een leien dakje. De twee klassen lager spelende gastheren konden ONT lang bijhouden en soms zelfs meer dan dat.

ONT’s nieuwe trainer Germ de Graaf wil op een wat andere manier voetballen dan ONT vorig seizoen deed. Dat spelsysteem zal er ingeslepen moeten worden en dat kost tijd. In twee oefenwedstrijden zal dat niet lukken, maar er rest nog een aantal trainingen en drie bekerwedstrijden om verder te bouwen. De eerste helft had ONT vooral moeite met zichzelf, al moet de tegenstander niet worden ondergewaardeerd. Ropta Boys speelde gedreven onder aanvoering van routinier en ex-ONT’er Arend Castelein. Leunend op Castelein’s gedegen spel en een gevaarlijke voorhoede bleek Ropta Boys een prima tegenstander. In ieder geval, ONT kon de eerste helft het verschil tussen een tweede klasser en een vierde klasser niet laten zien. Aan de andere kant was er ook een flinke fase in de eerste helft waarin Ropta Boys niet gevaarlijk werd maar ONT tegelijkertijd het balbezit niet vertaalde naar uitgespeelde kansen.

Toch kwam er een 0-1 op het scorebord. Net over het half uur scoorde Egbert Hulzinga. Maar vier minuten later was de stand weer gelijk. De snelle en behendige Birhanu Rispens legde de ONT verdediging in de luren en scoorde 1-1.

Het eerste wapenfeit na rust was voor de thuisploeg. Hoe hij het deed weet niemand, maar staand op de doellijn slaagde Rispens er in de bal naast de goal te krijgen. ONT nam na 25 minuten een 1-2 voorsprong. Egbert Hulzinga glipte langs zijn tegenstander, zijn strakke voorzet werd bij de tweede paal tegen het net gekopt door Jasper Drenthe. Maar opnieuw kon ONT niet lang genieten van de voorsprong. Want vijf minuten later werd het 2-2 nadat een aanvaller van Ropta Boys geen strobreed in de weg werd gelegd om uit te halen en te scoren.

ONT pakte daarna de wedstrijd wel op en creëerde mogelijkheden. Drenthe kwam twee keer gevaarlijk door maar legde niet goed af en Oebele Twijnstra kopte een voorzet van Jeroen van Wijk naast het doel. Vijf minuten voor tijd kreeg ONT een vrije trap op zo’n twintig meter schuin voor het doel. Na een tikkie breed van Twijnstra streepte Nico de Jong de bal in de verre hoek; 2-3. Otto Kooi bepaalde vlak voor tijd de stand op 2-4 uit een voorzet van Drenthe.

Voor ONT staat zaterdag a.s. de bekerwedstrijd tegen Zwaagwesteinde Za. op het programma. Aanvang 14.30 uur.