Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

10 september 2011 14:30

Walters, AJ

Effectief ONT rolt SC Berlikum op

OPEINDE - De twee promovendi uit de 3e klasse B maakten er zaterdag in de 2e klasse een aardig potje van. De gasten hadden ogenschijnlijk een veldoverwicht, maar ONT sprong effectief met de kansen om. Na een 1-0 ruststand werd het 5-0.

ONT trainer Germ de Graaf loste de afwezigheid van de zieke Mario Dekker op door de 17 jarige Hielke Knippels te laten debuteren op “tien”. De jonge ONT’er blies zijn partijtje aardig mee. ONT startte niet erg overtuigend, de eerste kansen waren voor SC Berlikum (SCB). Bas van der Baan kopte over en ONT doelman Rory Bruinja moest aan de bak om Jacob Dirk Tuinenga van scoren af te houden na een lepe vrije trap van Rienk van der Wagen. ONT kwam na elf minuten op voorsprong. Danny Zijnstra kopte raak uit een corner van Egbert Hulzinga. Bewust of onbewust, maar ONT voetbalde na de 1-0 niet meer vooruit en SCB kwam meer in de buurt van de ONT goal. ONT ontsnapte aan de gelijkmaker toen Van der Baan de lat raakte en Tuinenga de rebound naast schoot. De gasten bleven aandringen maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Eigenlijk was ONT nog het meest dichtbij een doelpunt. Maar Jasper Drenthe werd, onterecht, wegens buitenspel teruggefloten terwijl hij op weg was naar SCB doelman Wouter Mak. ONT ging rusten met een 1-0 voorsprong, hoewel in blessuretijd Johannes van der Graaf uit een vrije trap van  Pieter Jord Hovenga nog op de lat kopte.

Bij ONT debuteerde na rust de van ONB overgekomen Norvienny Wyatt. Het debuut zou niet onopgemerkt blijven. SCB startte de tweede helft met een flink offensief. Er volgden enkele schoten die naast gingen en na zeven minuten moest Bruinja een inzet met de vingertoppen naast zijn doel duwen. Het leek tegen de verhoudingen in, maar ONT kwam in de 57e minuut op 2-0. Invaller Henk Bruinsma lanceerde Thomas van de Lei en zijn voorzet werd benut door Wyatt. Twee minuten later besliste Wyatt de partij. In de 16 meter omspeelde de ONT aanvaller drie man waarna SCB doelman Mak werd gepasseerd. SCB leek het daarna wel te geloven, hoewel Huub Visser in vrije positie de bal nog wel over het ONT doel lepelde. ONT nam het spel prima over en er waren kansen op een grote score. Uiteindelijk kwamen er nog twee doelpunten bij. Thomas van der Lei scoorde in de 72e minuut nadat Jasper Drenthe uit een pass van Danny Zijnstra op de keeper strandde. Drie minuten voor tijd liet Henk Bruinsma, goede invalbeurt, het scoren over aan Jasper Drenthe die zo ook zijn doelpuntje meepikte. De eretreffer werd SCB niet gegund, een schot van Tuinenga werd door Bruinja onschadelijk gemaakt.

Waar ONT supporters spraken over een beter voetballend SC Berlikum dacht ONT trainer Germ de Graaf daar wat anders over: “SC Berlikum was meer optisch beter dan écht beter. Hoeveel uitgespeelde kansen had SC Berlikum en hoeveel hadden wij er? Zij raken een paar keer paal en lat maar allemaal van afstand en wij hadden een aantal uitgespeelde kansen.” Helemaal tevreden over het spel was de ONT trainer niet: “Voetballend brachten we te weinig. Uiteindelijk hebben we het in de tweede helft op de counter uitgespeeld. Niet onbelangrijk waren daarbij de wissels. Die brachten precies wat we van hen hadden verwacht.”

Zaterdag a.s. speelt ONT uit tegen VEV ’67 uit Leek. Aanvang 14.30 uur.