38'
46'

13 augustus 2011 14:30

ONT oefent naar 3-5 verlies

OPEINDE - De korte oefencampagne van ONT, slechts twee oefenwedstrijden, startte met een wedstrijd tegen SC Stiens Za. De gasten overklasten ONT in de eerste helft met een 0-4 ruststand als gevolg. Na rust was ONT meer aanwezig, werd er drie keer gescoord, maar uiteindelijk werd het 3-5.

Na afloop verbonden ONT trainer Germ de Graaf en SC Stiens trainer  Marc van Eijk geen conclusies aan de uitslag. Zowel de winnende als de verliezende coach hadden het vooral over spelsystemen die men terug wilde zien. Maar toch, beide coaches moet zich verbaasd hebben over de twee totaal verschillende speelhelften. SC Stiens deed de eerste helft wat het wilde met ONT. ONT in balbezit werd door SC Stiens direct opgejaagd met ONT balverlies als gevolg. Het leidde tot een aantal prima aanvallen en een 0-4 achterstand voor ONT.

Na rust waren de rollen ietwat omgedraaid. Ingeleid door een snelle goal, nieuweling Thomas van der Lei (ex ODV) bereidde de 1-4 van Egbert Hulzinga knap voor, nam ONT het heft in handen. Invaller Mario Dekker speelde daarin wel een aanvurende rol. Oebele Twijnstra, weer terug van Drachtster Boys, kwam wat meer in zijn aanjagersrol en zo ging heel ONT op jacht naar meer goals. En die kwamen er. Otto Kooi zorgde met een mooie individuele actie voor 2-4. Kort daarna liet Egbert Hulzinga een stiffie op de lat belanden, maar de aansluittreffer kwam er toch. Norvienny Wyatt, ex ONB, sprintte zijn verdediger tot figurant en scoorde beheerst. Maar waar de gelijkmaker logisch leek ging SC Stiens er door een benutte strafschop met de volle buit vandoor.
ONT’s nieuwe trainer/coach Germ de Graaf liet nog wel Reidse de Boer en Gosse-Jorrit Kooistra in de ONT hoofdnacht debuteren. Beide spelers zijn afkomstig uit de ONT jeugd.

En dus begon ONT de oefencampagne met een nederlaag. Maar het zegt nog niet zo veel. Van het keurkorps van Germ de Graaf zijn nog flink wat potentiële basisspelers niet beschikbaar wegens vakantie. En toch wacht zaterdag a.s., 20 augustus, al de eerste officiële wedstrijd; de bekerwedstrijd thuis tegen Zwaagwesteinde Za 1.

Dinsdag a.s., 16 augustus, oefent ONT 1 uit tegen Ropta Boys 1. Aanvang 20.00 uur.