Mannen KNVB beker Amateurs poule, 1, Groep 1 08

27 augustus 2011 14:30

Wagenaar (BGHF37C), J

Fel ONT rolt Opende op met 9-0

OPEINDE - ONT 1 bekert verder dankzij een overtuigende 9-0 overwinning op Opende. Aan de uitslag moeten vooral geen consequenties worden verbonden richting start van de competitie. ONT speelde goed, legde Opende de wil op, maar de tegenstander gooide al vroeg de handdoek in de ring.

ONT startte overtuigend en zette vanaf minuut één druk op de tegenstander. Het leidde al na vier minuten tot een 1-0 voorsprong. Oebele Twijnstra zette Thomas van der Lei aan het werk en diens voorzet werd met een kopbal verzilverd door Jasper Drenthe. ONT bleef de tegenstander onder druk houden en een grotere voorsprong kon niet uitblijven. En die kwam er ook. Na veertien minuten belandde een vrije trap van Marten Zantema bij de tweede paal op het hoofd van Egbert Hulzinga. De ONT aanvaller bracht de bal voor het doel waar het voor Mario Dekker een koud kunstje was de bal tegen de touwen te koppen. Opende stelde er een kleine speldenprik tegenover toen Jelle van der Meer uit een vrije trap van Lubbe Klaver over het doel kopte.

De 3-0 van ONT was een vermakelijk doelpunt. Opende doelman Eppie Pijpker kon een terugspeelbal via borst en hoofd niet goed controleren waarna Thomas van der Lei de bal over de doellijn liep. De 4-0 ruststand kwam tot stand door een benutte strafschop van Mario Dekker.

De tweede helft was nog geen 15 seconden oud toen er al 5-0 op het scorebord stond. Invaller en ONT 1 debutant Hielke Knippels strafte balverlies van Opende genadeloos af. Daarna denderde ONT gewoon verder, inmiddels geen strobreed meer in de weg gelegd door Opende. In niets was Opende de ploeg die vorig seizoen in de laatste competitiewedstrijd ONT probeerde pootje te lichten. ONT deed wat het wilde en ONT coach Gerben de Graaf keek tevreden naar wat het er op het veld gebeurde. Uiteindelijk liep ONT uit naar een 9-0 overwinning. Balverlies van Opende stelde Thomas van der Lei in staat 6-0 aan te tekenen. Uit een voorzet van invaller Otto Kooi scoorde Mario Dekker 7-0 uit de rebound nadat de kopbal van Knippels smoorde. ONT’s achtste doelpunt was zonder twijfel de mooiste van de middag. Vanaf de rand van de zestien meter volleerde Thomas van der Lei de bal uit een pass van Mario Dekker prachtig in de verre hoek. De 9-0 eindstand werd bepaald door Dekker. Marten Zantema bracht de bal voor het doel waar Dekker met het hoofd succesvol was.

Wat is voor ONT nu de conclusie na deze overtuigende winst? Die conclusie is dat de ruime winst geen graadmeter is van wat ONT in de 2e klasse staat te wachten. Daar zal de tegenstander beslist uit een ander vaatje tappen en zullen foutjes aan ONT zijde worden afgestraft. Aan de andere kant, ONT is verder in de beker en daar moet zelfvertrouwen uit worden getankt.

Volgende week zaterdag speelt ONT uit tegen VVI, aanvang 14.30 uur.