Mannen KNVB beker Amateurs poule, 1, Groep 1 08

20 augustus 2011 14:30

Wagenaar, J.

Late treffers brengen ONT winst tegen Zwaagwesteinde

OPEINDE - Pas tien minuten voor tijd slaagde ONT er in afstand te nemen van vierde klasser Zwaagwesteinde. In de bekerwedstrijd werd een 1-1 tussenstand omgebogen in een 3-1 eindstand. Maar het ging  moeizaam. ONT lijkt nog niet helemaal klaar voor de start van de competitie.

ONT startte aardig maar zag de gasten binnen het kwartier gevaarlijk worden. Sven Rozendal vuurde een vrije trap op de vuisten van ONT doelman Rory Bruinja en Durk van der Wal vergat balverlies van Henk Bruinsma af te straffen. Bruinja redde in de één tegen één situatie. Wat stelde ONT daar tegenover? Veel te onrustig spel, nooit iemand die even temporiseerde om de juiste opening te vinden. En veel balverlies en dus ook veel meters maken om dat weer goed te maken. En waar ONT niet tot uitgespeelde kansen kwam moest Bruinja wederom een man tegen man situatie oplossen. Dit keer kon Bouke Geert Vaatstra de ONT doelman niet passeren. Toch kwam ONT voor rust op een 1-0 voorsprong. Tegen de schuiver van Egbert Hulzinga had Zwaagwesteinde doelman Johan Jan Kleestra geen verweer.

De tweede helft werd een kopie van de oefenwedstrijd die ONT afgelopen dinsdag speelde tegen Ropta Boys. De Opeindenaren verloren de grip op de wedstrijd. Bruinja moest al snel redden op een inzet van Vaatstra maar na 62 minuten was het toch gewoon 1-1. Frans Kuipers scoorde na een snelle uitval. ONT probeerde daarna wel het spel op te pakken, maar de gasten waren twintig minuten lang voetballend de bovenliggende partij. Tot echt uitgespeelde kansen kwam Zwaagwesteinde echter ook niet meer. Het enige gevaar bestond nog uit een vrije trap van Sven Rozendal die Bruinja onder de lat weg moest tikken. Dat het een kopie van afgelopen dinsdag werd bleek uit de laatste tien minuten van de wedstrijd. De tegenstander kon het conditioneel niet meer bijbenen, de ruimte tussen de linies werd groter en ONT profiteerde daarvan. Tien minuten voor tijd kopte Mario Dekker raak uit een vrije trap van Hulzinga en Dekker was vijf minuten later met het hoofd nogmaals succesvol uit een afgemeten voorzet van Gerrit-Jan Kooistra.

Uiteindelijk ging de winst dus wel naar ONT maar was er zeker waardering voor een voetballend strijdend Zwaagwesteinde. ONT speelt dinsdag a.s. de tweede bekerwedstrijd. In Aduard is dan tweede klasser Aduard 2000 de tegenstander. Aduard 2000 verloor gisteren met 2-1 van Opende.