Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

16 april 2011 14:30

Jongeling, A

ONT blameert zich tegen Friese Boys

OPEINDE - In een beladen duel speelde ONT tegen zichzelf en een muur van Friese Boys spelers. ONT slaagde er niet in, ook niet tegen tien man, om het verschil tussen koploper en nummer één na laatst ook maar een moment duidelijk te maken. Pas vér in blessuretijd scoorde ONT 1-0. In beide kampen was er na afloop frustratie.

Een beladen duel, dat was ONT - Friese Boys. De oorzaak? ONT tekende protest aan tegen het meespelen van een niet speelgerechtigde speler bij Friese Boys in de wedstrijd Friese Boys - ONT (1-1) op 2 april. De KNVB wees het protest toe en de wedstrijd moet worden overgespeeld op dinsdag 19 april a.s.

ONT had al in de tweede minuut afstand kunnen nemen van de degradatiekandidaat, maar Danny Zijnstra kon bij de tweede paal de bal uit een vrije trap van Henk Bruinsma niet tegen de touwen werken. Dat Friese Boys in de beginfase aanwezig was bleek uit een kans in de twaalfde minuut. ONT doelman Rory Bruinja en Danny Zijnstra waren het er niet over eens wie de bal weg zou werken en dat gaf Jesse van Balen de kans de bal richting ONT doel te sturen. Sietse Jansma moest op de doellijn redding brengen. Het was niet de laatste kans van de bezoekers. Bruinja maakte een schot van Arjan Bosma onschadelijk en herhaalde dat even later op een inzet van dichtbij van Ludo Bosma. Na een half uur leek het voor ONT gemakkelijker te worden toen Jan Prins na zijn tweede gele kaart mocht gaan douchen. Maar gemakkelijker werd het niet. Friese Boys trok zich terug en bij ONT ontbrak het aan iemand die een kien passje kon geven. Daarnaast bleek ONT ontzettend slordig in voorzetten waardoor er weinig échte kansen ontstonden.

De tweede helft werd vooral eenrichtingsverkeer. ONT viel aan en de bezoekers probeerden er af en toe met een counter uit te komen. Maar over 45 minuten werden de gasten niet één keer gevaarlijk. Daar tegenover stond een ONT dat haar best deed om tot kansen te komen. Hier en daar kwamen die kansen er ook wel maar die waren aan de voorwaartsen van ONT niet besteed. Zowel Otto Kooi als Jeroen van Wijk misten mogelijkheden. Van Wijk had de wedstrijd in de 92e minuut kunnen beslissen door de bal uit een voorzet van Sietse Jansma in het doel te knallen in plaats van hard over te schieten. Maar de ONT aanvaller maakte het vier minuten later, dus in de 96e minuut, goed. Uit zijn voorzet vanaf links zorgde Mario Dekker met een schot in de verre hoek er voor dat de drie punten toch nog in Opeinde bleven.

Dolle vreugde in het ONT kamp, maar even later ook frustratie. Frustratie dat koploper ONT een matig en gehavend Friese Boys niet over de knie kon leggen. Ook Friese Boys was gefrustreerd, maar dat kwam vooral door het late tegendoelpunt. Dat de bezoekers hun ongenoegen uitten richting scheidsrechter Jongeling lijkt niet erg verstandig. Evenmin lijkt het handig om na afloop het wedstrijdformulier niet te willen tekenen. Het leidt tot een nieuwe zaak bij de KNVB.

Dinsdagavond speelt ONT dus opnieuw tegen Friese Boys, aanvang wedstrijd 19.00 uur. Zaterdag 23 april speelt ONT uit tegen WTOC.