Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

19 maart 2011 14:30

Lemmen, P

Zwak half uur kost ONT winst

STIENS - Tien minuten na rust leek ONT met een 1-3 voorsprong de lastige klip S.C. Stiens te omzeilen. Maar toen de thuisclub opportunisme boven voetbal stelde en ONT twee keer verdedigend niet thuis gaf kwam er een 3-3 eindstand op het scorebord. ONT vergat daarmee meer afstand van concurrent SC Berlikum te nemen.

ONT startte overtuigend tegen S.C. Stiens. De thuisclub werd direct onder druk gezet, wat ontbrak was een kans op een snelle voorsprong. De eerste échte kans was er na acht minuten voor S.C. Stiens. Een inzet van Wilco de Haan werd door ONT doelman Rory Bruinja met een ultieme reflex uit de korte hoek getikt. Gaandeweg de eerste helft nam S.C. Stiens de regie wat over. Dat leidde net over het half uur tot een 1-0 voorsprong. Lennaert Lingsma scoorde uit een corner. Maar ONT kwam een minuut later al weer op gelijke hoogte. Een vrije trap van Henk Bruinsma ging via Sjoerd Riemersma en Danny Zijnstra tegen paal en lat waarna Mario Dekker uiteindelijk toch kon scoren.

Net als vorige week tegen SC Berlikum stelde ONT na rust snel orde op zaken. Mario Dekker kopte twee minuten na rust raak uit een corner van Marten Zantema en Zantema scoorde in de 54e minuut met een streep van een meter of twintig 1-3. Voor S.C. Stiens was die stand het sein om het voetbal overboord te gooien en opportunistisch te gaan spelen. En daar kreeg ONT moeite mee. Zelf vergat ONT de ruimtes die er ontstonden te benutten en uit te lopen naar 1-4. Marten Zantema was nog dichtbij met een schot op de paal. Twintig minuten voor afloop begonnen de echte problemen voor ONT. De ONT verdediging kon een bal niet wegwerken en Jorrit Bergsma profiteerde. Zo’n zelfde situatie koste ONT twee minuten voor tijd twee punten. Nu was het Peter Jansen Klomp die profiteerde van zwak ingrijpen door ONT. Overigens had ONT best wel kansen om na de 2-3 afstand te nemen, maar het onbrak aan gogme om de wedstrijd te beslissen. Het bleef bij 3-3 en dat kwam na een 1-3 tussenstand hard aan bij ONT.

Concurrent SC Berlikum speelde 1-1 tegen Hardegarijp. Vorige week gaf ONT de Berlikumers een tikje met de 3-4 overwinning. Vandaag had daar een klap van kunnen worden gemaakt met een driepunter tegen S.C. Stiens. ONT liet dat na en laat SC Berlikum nog steeds houvast houden richting eerste plaats.

Volgende week speelt ONT thuis tegen Hardegarijp, een nieuwe uitdaging. Aanvang 14.30 uur.