Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - ONT oefende gisteravond tegen vierde klasser Harkema Opeinde en won met 2-0. Die score was een magere afspiegeling van het percentage balbezit voor ONT en de kansen voor ONT.

Welgeteld één supporter was zo moedig om een plaatsje langs de lijn te zoeken in plaats van onder de overkapping. Of in de warme kantine waar de wedstrijd via de ONT livestream prima was te volgen. Om langs de lijn te staan was dapper gezien de harde wind en de constant vallende regen. Ook voor de spelers waren de weersomstandigheden geen pretje.
De paar supporters die er waren zagen ONT in de eerste helft twee keer de paal raken. Verder dan wat pogingen tot een schot op het doel leidde het veldoverwicht van  ONT ook niet. De bezoekers, met de wind in de rug, geraakten nauwelijks in de buurt van de ONT goal.

De tweede helft had ONT de wind mee en vermeerderde het balbezit voor ONT nog verder. En kansen kwamen er ook nu wel. Maar het is het repeterende verhaal van al een flink aantal wedstrijden, de bal in het netje krijgen is een flinke uitdaging. Het enige wapenfeit van Harkema Opeinde was er in 54e minuut; een bal binnenkant paal. ONT had een door Janco van der Veen benutte strafschop nodig om op voorsprong te komen. Dat was in de 60e minuut. Zeven minuten voor afloop bereikte ONT de 2-0 eindstand door een goal van Hielke Knippels. De ONT’er besloot tot een schot vanaf een meter of dertig. Gedragen door de wind zag Knippels de bal over de graaiende handen van de doelman in de bovenhoek verdwijnen.

Zaterdag mag ONT het in Leeuwarden opnemen tegen koploper LAC Frisia 1883. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.

Voor de liefhebbers; om 12.30 uur staat de wedstrijd LAC Frisia 1883 2 - ONT 2 op het programma.