Noorderdwarsvaart 217
9201KK
DRACHTEN
tel. 0512-539828

Won ONT op trainingskamp in Albufeira vorige week nog van tweede klasser Z.V.V. Pelikaan, gisteren bleek vijfde klasser ONB te sterk. ONT verloor met 2-1.

Hoewel ONT als derde klasser eigenlijk niet hoort te verliezen van een vijfde klasser, moet er vooral ook weer niet te veel waarde aan worden gehecht. Van de selectie ontbrak een handvol spelers door blessures en andere redenen. ONT coach Tjerk Koops gunde alle beschikbare spelers speeltijd. Van een basisteam dat volgende week voor de competitie de strijd moet aanbinden met Be Quick Dokkum was geen sprake.

ONT trof in ONB (tweede in de vijfde klasse) bovendien een goed voetballende tegenstander die ook liet zien te willen winnen. En dat niet met ‘lange halen gauw thuis’ voetbal, maar met verzorgd spel.
De ruststand was 0-0 en dat was te danken aan twee prima reddingen van ONT doelman Hidde Ament.

De tweede helft kwam ONT na een counter snel op achterstand. ONT deed wel wat meer mee in de wedstrijd dan in de eerste helft. Het ontbrak echter aan uitgespeelde kansen. Een kwartier voor tijd werd het 2-0. In de slotminuut zette Freerk Veenstra het enige ONT doelpunt op het scorebord.

Zaterdag is de herstart van de competitie en speelt ONT thuis tegen Be Quick Dokkum, aanvang 15.00 uur.