73'

25 januari 2011 20:15

Jo Hoekstra

Moeizame oefenwinst ONT op jeugd Drachtster Boys

OPEINDE - ONT oefende gisteravond tegen Drachtster Boys A1 dat speelt in de landelijke derde divisie. Een makkie werd het niet voor ONT. De Boys jeugd was een flink deel van de partij voetballend beter maar ONT won uiteindelijk met 3-2.

In Drachtster Boys A1 trof ONT een tegenstander met een prima voetbalopvatting. De Boys, onder leiding van de “betûfte” trainer/coach Uilke Damstra en assistent Jan-Hilbrand van der Ploeg (ex ONT’er), wilden voetballen, lieten de bal snel rond gaan en stonden ook fysiek hun mannetje.

ONT was het eerste deel van de partij beter. Binnen 30 seconden stond ONT op voorsprong. Jeroen van Wijk schoof de bal onder de doelman door. ONT bleef daarna wel druk zetten op de tegenstander, maar echt gevaar was er niet. Er was een afstandschot van Marten Zantema voor nodig om de voorsprong te verdubbelen. Na 13 minuten joeg de ONT middenvelder vanaf 35 meter de bal over de Drachtster Boys doelman tegen de touwen. De 2-0 voorsprong betekende voor ONT niet dat er rust in het spel kwam. Slordigheid voerde de boventoon en Drachtster Boys nam het heft in handen. Rory Bruinja pareerde een inzet, een omhaal ging over maar na en half uur was het toch raak. Bruinja wilde een bal wegtrappen, raakte deze maar half waarna Drachtster Boys scoorde. Vijf minuten later ontsnapte ONT aan de gelijkmaker. Een bal bij de 2e paal werd overgeschoten. ONT deed nog een keer van zich spreken toen Jasper Drenthe een voorzet van Henk Bruinsma goed inschoot maar de doelman zag redden.

De gasten begonnen overtuigend aan de tweede helft. ONT werd opgejaagd en dat leidde tot menig foute pass en balverlies. Al na twee minuten kreeg Drachtster Boys een vrije kans maar tot hoorbare ontzetting van trainer Damstra treuzelde de spits te lang. In de 52e minuut kwam de gelijkmaker toch op het scorebord. Geknoei van ONT leidde tot een voorzet en een intikker. Dat was in een fase van de wedstrijd waarin ONT niet heel veel te vertellen had. Misschien kwam het door de training van maandagavond en de wedstrijd tegen Opende, maar ONT oogde vermoeid. Toch trok ONT in de 73e minuut de winst nog naar zich toe. JaapJan van Leeuwen gaf de bal voor en daar stond Jeroen van Wijk klaar om de bal met een fraaie boog over de doelman te koppen. Rory Bruinja moest daarna nog een keer redden en Gerrit-Jan Kooistra kopte een bal van de doellijn. Om maar aan te geven dat de Drachtster Boys jonkies niet van opgeven wilden weten. Uiteindelijk bleef het bij 3-2.

Zaterdag speelt ONT voor de competitie thuis tegen Anjum, aanvang 14.30 uur.