Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO Regio 1

Straatweg 52
8531PZ
LEMMER
tel. 0514-560930

LEMMER - Met twee teams die wilden voetballen was de bekerwedstrijd ONT - CVVO (gespeeld in Lemmer) het aankijken best waard. Dat CVVO de wedstrijd met 1-2 won was te danken aan het zéér efficiënt omgaan met kansen. ONT had ook kansen, maar liet na die te benutten. De aansluittreffer viel te laat om nog iets te forceren.

De bekerwedstrijd ONT - CVV stond gepland voor zaterdag 21 oktober. Maar omdat dan een aantal spelers van ONT  afwezig is, werd CVVO gevraagd de wedstrijd op een andere datum te spelen. Dat wilde CVVO wel, maar dan in Lemmer. Daarom reisde ONT gisteravond af naar Lemmer. Ook een tiental supporters en twee bestuursleden deden dat.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Van Eijden uit Rijperkerk lieten beide ploegen zien te willen voetballen. Er was evenwicht, kansen waren er niet. De 0-1 in de negende minuut viel dan ook uit de lucht. Een lange bal van CVVO belandde bij de pijlsnelle Tije Heeres (17 jaar) en de jonge Lemster verschalkte ONT doelman Hidde Ament met een bal vlak langs de paal. ONT deed wat terug met een strakke pass van Noël Mulder waar Chris Visser bij de tweede paal de voet net niet tegenaan kon zetten. ONT was wat veldspel betreft zeker niet minder dan het vaardige CVVO, maar het ontbrak aan een goede eindpass.
Na 22 minuten keek ONT tegen een 0-2 achterstand aan. Heeres, aangespeeld door broer Senne (19 jaar) scoorde zijn tweede doelpunt. Vier minuten later was er een kans voor ONT. Janco van der Veen verlengde op Visser en die liet CVVO doelman Lars Brouwer redden. Over en weer waren er wat kansje te zien, goals vielen er voor rust niet meer. Mulder zag Brouwer de bal uit de hoek tikken en voor CVVO schoot de oudste Heeres over het doel. Ament tikte een inzet van Jelmer Visser uit de hoek en het lukt Van der Veen niet doelman Brouwer te verschalken. Visser stelde Thimo Bouma in staat een doelpoging te wagen, het schot ging naast.

Na rust was de partij misschien iets minder levendig dan het eerste bedrijf. De kansen waren nu vooral voor CVVO. Ament moest twee keer redden op een inzet van Visser en de ONT doelman zag de geheel vrijstaande Lammert Schut de bal voorlangs koppen. ONT zette daar een fraai schot van Mulder tegenover, de doelpoging verdween net over de kruising van paal en lat. De aansluittreffer van ONT kwam te laat om daarna CVVO nog in verlegenheid te brengen. Het werd vlak voor tijd 1-2 door een doelpunt van Dejan de Jong. Aangespeeld door Van der Veen doelpuntte De Jong met een schot onder de CVVO doelman door.
Van der Veen, goed voor zeven doelpunten in de laatste twee wedstrijden, scoorde niet in deze wedstrijd. De ONT spits sleurde dat het een lieve lust was, maar had ook constant mandekking, vaak zelfs dubbele mandekking. De roem van Van der Veen was dus ook in Lemmer doorgedrongen.

Het bleef bij 1-2 en daarmee bekert CVVO door. Voor ONT is de volgende wedstrijd de competitiewedstrijd op 28 oktober uit tegen Wykels Hallum. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.