Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - ONS O23-1 was zaterdag de tegenstander. Een team dat op tweede divisie niveau speelt in de KNVB O23 competitie. Een prima oefentegenstander die voetballend goed voor de dag kwam. ONT gaf drie doelpunten cadeau, maar scoorde zelf vier keer. Uitslag dus 4-3.

ONS O23-1 is een team met talentvolle spelers die van her en der uit de provincie (en daar buiten) komen. Met ook een handvol spelers die hun opleiding genoten bij SC Cambuur of sc Heerenveen, maar daar geen vervolg kregen. Dus, aan voetballend vermogen geen gebrek. In de derde klasse, waarin ONT speelt, zou ONS O23-1 geen modderfiguur slaan.

Oefenwedstrijden zijn er voor om alle selectiespelers speeltijd te geven. Daar week ONT trainer Tjerk Koops niet van af en dus was er ook geen sprake van een basiself die het in de competitie moet gaan doen. Met in de rust ook nog de nodige wissels. Maar zowel in de eerste helft als in de tweede helft liet ONT goede dingen zien, afgewisseld met minder goede momenten. Drie van die momenten leidden tot doelpunten van de bezoekers.
Het eerste moment was er al na drie minuten. Uit een corner van ONS O23-1 twijfelde Albert Wijma tussen de bal wegkoppen of terugkoppen op ONT doelman Hendrik Jongsma. Het werd terugkoppen maar op zo’n manier dat de bal in de bovenhoek belandde, onbereikbaar voor Jongsma. Acht minuten later maakte ONT gelijk. Een bijzonder moment voor doelpuntenmaker Jan Brouwer. Hij speelde vorig seizoen bij ONS O23-1 en maakte de overstap naar ONT. Dan is het mooi dat je tegen je oude ploeg scoort. Overigens was Noël Mulder de aangever. Een minuut later lag de 2-1 voorsprong voor ONT voor de hand. Mulder gaf een steekpass op Freerk Veenstra en die kwam één tegen één tegen ONS doelman Max Buijse . Veenstra slaagde er niet in de doelman te passeren. Dat lukte ONS even later ook niet uit een vrije trap van Doede de Jager. De bal belandde op de paal waarna de rebound hoog over ging. Net voor het half uur had Brouwer 2-1 kunnen scoren. De ONT aanvaller veroverde de bal maar daarna was de doelpoging te druistig. De bal ging naast. Mulder deed het een minuut later beter. Met een ferm schot in de korte hoek werd het alsnog 2-1. Jongsma behoedde ONT daarna voor de gelijkmaker door baas te zijn in een duel met een ONS aanvaller. Toch werd het voor rust 2-2. Slecht uitverdedigen, een pass pardoes in de voeten van een tegenstander, was de inleiding tot de gelijkmaker. Yazid Ismail pakte het cadeautje uit.

Het begin van de tweede helft gaf een wat voortkabbelend spelbeeld te zien. Beide teams wisselden in de rust volop en dan is het altijd even wennen weer in het spel te komen. Blijkbaar had ONT daar langer dan twintig minuten voor nodig, want in de 65e minuut werd het 2-3. Doelman Jongsma speelde de bal in de voeten van De Jager en die wist wel raad met het cadeautje. Een klein smetje op de prima wedstrijd die Jongsma keepte. De stand-in, afkomstig uit ONT JO19-1, voor Hidde Ament had een aantal prima reddingen.
Twintig minuten voor afloop kwam ONT weer op gelijke hoogte. En hoe! Chris Visser nam een corner kort op Mulder, kreeg de bal terug en scoorde met een fraaie krul in de verre hoek. Visser was blijkbaar zo in de wolken dat hij kort daarna probeerde opnieuw te scoren. Het werd een makkie voor de ONS doelman. Jongsma moest daarna nog handelend optreden bij een schot van achttien meter. ONT besliste de wedstrijd vijf minuten voor afloop. Was het doelpunt van Visser al ‘En hoe’ dat was dan het doelpunt van Freerk Veenstra helemaal. Dean de Jong bracht de bal bij Jorrit de Graaf en diens voorzet vanaf de achterlijn werd door Veenstra in het doel gevolleerd. Echt een fraaie treffer. Janco van der Veen had daar voor het slotakkoord moeten zorgen. Vrij voor Buijse verdween het lobje wel over de doelman, maar ook over het doel.

ONT kon terugkijken op een prima oefenwedstrijd. Oké, de foutjes die tot doelpunten leidden moeten er wel uit. Maar, een goed voetballende tegenstander werd redelijk onder bedwang gehouden.

Zaterdag a.s. speelt ONT voor de beker uit tegen Waskemeer. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.