37'
Chris Visser (intikker)
Assist: Dean de Jong

22 augustus 2023 20:00

LEEUWARDEN - Tegenstander FVC was gisteravond net even iets beter dan ONT. FVC degradeerde vorig seizoen uit de 1e klasse. Het was het eerste seizoen van de Leeuwarders in de zaterdagcompetitie.

Het eerste kwartier had ONT niet veel in te brengen tegen de tegenstander. Die liet het balletje snel rondgaan wat overigens maar tot één echte kans leidde. ONT doelman Hendrik Jongsma redde met een reflex. Overigens had kort daarvoor voor ONT Noël Mulder ook een kans. Zijn schot ging over. Dat ONT na een kwartier beter in de wedstrijd kwam bleek uit een nieuwe kans, nu voor Janco van der Veen. Het schot ging naast. Toch kwam Van der Veen na 23 minuten op het scoreformulier nadat hij een voorzet van Freerk Veenstra verzilverde. Twee chaotische momenten in de ONT verdediging net voor het half uur leverde FVC twee doelpunten op. Voor het rust werd het toch nog 2-2. Debutant Dean de Jong werd de diepte ingestuurd. Zijn voorzet richting tweede paal was op maat waarna het voor Chris Visser een koud kunstje was te scoren.

Waar ONT in de eerste helft een aardig partijtje meeblies, was de lucht er in de tweede helft wel uit. Misschien ook door de handvol wissels die ONT trainer Tjerk Koops toepaste. ONT speelde niet meer compact en van de ruimtes maakte FCV gebruik. Overigens scoorde de thuisclub nog maar twee keer. Flink wat kansen werden om zeep geholpen óf de ONT verdediging greep in.

Zaterdag a.s. speelt ONT om 14.30 uur thuis tegen ONS O23-1.