De Bosk 20
9281NR
HARKEMA
tel. 0512362040

Een thuiswedstrijd die vervroegd in Harkema gespeeld is, vanwege beschikbaarheid speelsters en scheidsrechter.

ONT had 16 fitte speelsters beschikbaar en kreeg de opdracht de bal zoveel mogelijk in de voeten te spelen om zo opbouwend in scoringspositie te komen. De temperatuur tikte de 30 graden al aan, dus we moesten de tegenstander zoveel mogelijk laten lopen en onze eigen krachten goed over de wedstrijd verdelen. In tegenstelling tot de tegenstander van vorige week heeft Harkema Opeinde (5e klasse) geen VR1 2e klasse, waar de nodige speelsters van ingezet kunnen worden. Maar tegenstanders mag je nooit onderschatten.

Zeker in de eerste helft voor de drinkpauze was het verschil tussen de beide teams snel duidelijk. Binnen 20 minuten wist ONT 5 keer te scoren met leuke snelle combinaties. Na de drinkpauze konden een aantal speelsters van Harkema Opeinde toch een paar keer gevaarlijk voor de goal komen, maar Beate stond weer katachtig te keepen. De teller stond met de rust op 7-0.

De tweede helft speelden we met een vernieuwd middenveld en werd er nog meer op balbezit gespeeld. Harkema Opeinde is verder niet meer gevaarlijk geweest. Voor ONT mocht nieuwkomer Allyshja de eerste goal voor VR1 achter haar naam schrijven. De tegenstander had de achterhoede behoorlijk dicht getimmerd, maar met goed draaiwerk wist ze zich er doorheen te wurmen en de bal hard in het net te schieten. Eindstand 8-0.