Postlaan 5
9204WT
DRACHTEN
tel. 0512-517067

VIVA’23 VR1 is een selectieteam samengesteld uit de dames van Drachtster Boys, vv Drachten en sc Boornbergum ’80 en onder de nieuwe naam actief deel gaat nemen in de 4e klasse. Een tegenstander die wij dus ook tegen gaan komen in de competitie. De dames van Drachtster Boys zijn we vorig jaar drie keer tegengekomen, waarvan we twee keer net verloren en één keer gelijk speelden. Het beloofde dus een mooie pot te worden.

De eerste 20 minuten ging het mooi op en neer. Beide partijen kregen kansen voor de openingstreffer, maar het was ONT dat de score opende. Net voor de drinkpauze prikte Nicky de 0-1 in het net. VIVA’23 raakte verder ontregeld toen na de korte break Nicky nogmaals doeltreffend door wist te breken en Indra direct erachteraan de 0-3 van afstand erin schoot. De 1-3 net voor rust bracht de spanning weer even terug.

Na rust kregen we te maken met een extra middenvelder door wijziging in teamsamenstelling naar 1-3-4-3. Onze aanvallers kwamen dus 1op1 te staan, waardoor we ze nog sneller onder druk konden zetten wanneer er gekozen werd voor de opbouw vanaf de keeper. ONT profiteerde daarvan en Nicky vergrootte de voorsprong weer naar drie doelpunten. VIVA’23 bleef knokken om terug te komen, maar hierbij gaven ze ook veel ruimte weg. Onze verdedigers werkten goed samen en waren fel op de bal. Wederom een “aansluitingstreffer” 2-4, maar Indra drukte dat direct de kop weer in door tussen een ver uit goal staande keeper en centrale verdediger door te spelen 2-5. Met kappen en draaien in de 16 meter speelde Myrthe een 1:1+k uit 2-6. Mooie tegengoal met een dribbel door onze verdediging 3-6. Nikki bewees dat ze voorin ook haar weg weet te vinden en scoorde haar eerste goal voor VR1. Myrthe deed haar kunstje nog eens over en bepaalde de eindstand op 3-8.

Even afwachten wat VIVA’23 woensdag tegen Harkema Opeinde doet. Bij een overwinning met 11 doelpunten verschil gaan zij alsnog door in de beker ten koste van ons, maar deze uitslag is zeker als een dreun voor ze aangekomen.