9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE – Voor beide teams gold vanmiddag het devies: “winnen”, om niet te ver achterop te geraken bij de subtop van de competitie.

ONT deed dat het beste, door terecht met 2-0 te winnen van sc Twijzel. Het eerste ruim kwartier van de wedstrijd was het wedstrijdbeeld een gelijk opgaande strijd. Beide teams wilden voetballen. Het leverde voor ONT in de 2e minuut al een klein kansje op. De in de basis gestarte Thomas Landman werd weggestuurd en op zijn voorzet kwam Janco vd Veen een fractie te laat om de bal binnen te glijden. 10 minuten later had Rein vd Veen van sc Twijzel net even te veel tijd nodig. Op het kwartier kregen beide teams de eerste echte grote serieuze kans om de score te openen. Een voorzet van Twijzel vanaf links werd prima ingekopt door Johannes vd Meulen, maar wel, tot opluchting van ONT, op de paal. Nog geen minuut later werd Janco vd Veen in de zestien aangespeeld. Hij had wat moeite om de bal onder controle te krijgen, waardoor de kans verloren ging. Na deze fase trok ONT steeds meer en meer de wedstrijd naar zich toe. Evenwel bleven aanvankelijk grote kansen uit. Uitvallen van Twijzel waren ook niet overtuigend genoeg om het ONT lastig te maken. Het overwicht wat ONT opbouwde werd in de 38e minuut beloond. Twijzel gaf wat ruimte weg. Vanuit het middenveld werd Chris Visser weggestuurd. Vanaf de achterlijn vond hij Janco vd Veen die de bal binnentikte. In de resterende minuten tot de rust behield ONT de controle.

Na rust was misschien wel een offensief verwacht van sc Twijzel. Ondanks een tweetal wissels bij de gasten bleef dat offensief uit. ONT behield het overwicht. En kwam ook tot de beste kansen. Op aangeven van Landman tikte Chris Visser net naast. Twijzel antwoorde met een kopbal net over. En zag ook een vrije trap belanden in de handen van keeper Hidde Ament. Noël Mulder mikte in de 8e minuut nog net te hoog, maar in de 16e minuut stond het vizier wel goed. Vanaf 20 meter schoot hij de bal fraai binnen achter doelman Richard Zwaagstra: 2-0. ONT speelde vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd. Het verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien. Thomas Landman werd weggestuurd. Hij wachtte echter net te lang, waardoor, op het moment van zijn schot, Jelmer de Boer kon blokken. Invaller Abida Afuwape van sc Twijzel zag ook een inzet geblokt worden.  Daarna stuitte Freerk Veenstra op de doelman en zag hij een tweetal pogingen naast gaan. Uit een vrije trap van Thomas Landman kopte Janco vd Veen over.  Hoewel sc Twijzel in de slotfase nog wel wat aandrong ontbrak de echte overtuiging. Keeper Hidde Ament moest nog enkele keren in actie komen en deed dat bekwaam, maar echt in gevaar kwam hij eigenlijk nimmer. Al met al een gedegen en prima winst van ONT.

Tjerk Koops was dan ook een tevreden man. “De puzzelstukjes vallen steeds meer in elkaar. Waren we in de vorige wedstrijden nog wel eens wat ongelukkig, nu klopte het. We gaven weinig weg. Deze winst geeft weer wat meer vertrouwen”.

Volgende week gaat ONT op bezoek bij Hardegarijp dat vanmiddag knap met 0-2 won van ONR. Hardegarijp bezet momenteel de 4e plaats, ONT klom naar plek 5. Beide hebben 9 punten vergaard maar Hardegarijp heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld. Aanvang op sportpark de Warren is 14:30 uur.