KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

KOOTSTERTILLE – Wat betreft voetbalspel was het vanmiddag op sportpark De Tille misschien niet hoogstaand, maar de spanning vergoedde veel. Er stonden natuurlijk wel de nodige belangen op het spel.
Voor ONT om aansluiting en zicht te houden op de nacompetitieplekken. En voor Kootstertille stonden er nog belangen voor de tweede periode op spel. Al is men daarin nog wel afhankelijk van resultaten op een ander veld. Genoeg ingrediënten dus.

Onder een stralend zonnetje met een fris windje begonnen de teams aan de wedstrijd. Het eerste kwartier is Kootstertille de bovenliggende partij. De eerste mogelijkheden voor de thuisploeg komt in de 7e minuut. Jouke Waaksma duikt op voor Hidde Ament, maar hij is net op tijd bij de bal. En kort daarna is het Kees de Vries die via een been van ONT naast schiet. De wedstrijd wordt tot nu toe in een hoog tempo gespeeld, doch oogt van beide zijden rommelig. Kootstertille is in deze beginfase feller en geeft ONT weinig ruimte. Na ruim een kwartier is het eindelijk ONT dat zich wat meer meldt rond de zestien van Kootstertille. Janco van der Veen komt tot een schot maar keeper Marcel Kempenaar pakt eenvoudig. ONT neemt nu lichtjes meer initiatief. In de 18e minuut krijgt Noël Mulder de ruimte voor een schot. Lat brengt redding voor Kootstertille. Het al enigszins gehavende Kootstertille ziet vervolgens Menno Waasdorp het veld met een blessure verlaten, Jens Kuipers is zijn vervanger. In de 28e minuut vindt Janco van der Veen, Noël Mulder die vervolgens raak schiet in de verre hoek: 0-1. Het lukt Kootstertille daarna niet om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ook kansen voor ONT ontbreken. Er is een fase waarin beide ploegen veel balverlies leiden en blijft het een rommelig beeld geven, maar wel met veel inzet. In de slotfase dringt Kootstertille dan toch eindelijk aan. En eigenlijk mag het een wonder heten dat ONT ongeschonden de rust in kan gaan. Freerk Veenstra had in de 42e minuut nog een goede mogelijkheid, doch stuitte op de vuisten van Kempenaar. Maar daarna moest doelman Ament aan de bak en tikte een kopbal onder de lat vandaan. Vervolgens waren er pogingen van Jens Kuipers en Falco Bierma die Ament onschadelijk maakte en liepen twee Kootstertillers elkaar in de weg en zag Herman Tabak een fraaie omhaal naast gaan.

Na rust had ONT een gevoelige tik kunnen uitdelen aan Kootstertille. Al in de 47e minuut had Van der Veen moeten scoren toen hij door Mulder vrij werd gezet voor de doelman. Kempenaar kwam als overwinnaar uit de bus. Tien minuten later enkele hectische moment voor het doel van ONT, doch de defensie wist redding te brengen. In de 57e minuut kuste de bal de buitenkant van de paal op een inzet van Herman Tabak. ONT stond in deze fase even behoorlijk onder druk. Maar na ruim een uur voetbal ebde de aanvalsdriften van Kootstertille weg. ONT kreeg meer en meer ruimte en met twee verse krachten kwam ONT er meer uit. Een vrije trap van Van der Veen ging naast en een schotje van invaller Thomas Landman was voor de keeper. Kootstertille was nog even gevaarlijk door Jouke Waaksma, doch hij stuitte op Ament. In de laatste tien minuten waren de beste mogelijkheden voor ONT. Maar schoten van Landman en Van der Veen gingen naast of waren een prooi voor Kempenaar. De blijdschap en opluchting na het laatste fluitsignaal waren groot.

Al met al een zwaar bevochten, maar o zo broodnodige winst voor ONT. Concurrenten Minnertsga, 1-4 verlies en SC Franeker (1-1) verspeelden punten en Wykels Hallum zag zijn wedstrijd afgelast. Het blijft nog dringen onderin dus, maar de winst geeft ONT mogelijk vertrouwen voor de wedstrijd van komende zaterdag, als het Wykels Hallum ontvangt, aftrap 15:00 uur.