Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE – Wedstrijden tussen ONT en Rijperkerk zijn altijd boeiend om naar te kijken. Afgelopen seizoenen streden beide teams steevast bovenin de ranglijst. Hoe anders is het dit seizoen. Beide teams bivakkeren in de middenmoot/onderin. Al moet wel gezegd, dat Rijperkerk nog een tweetal duels achter loopt.

Ook vandaag was het een boeiende strijd tot halverwege de tweede helft. Toen viel de definitieve eindbeslissing: Rijperkerk won met 1-3.

De beginfase was ook voor de bezoekers. Alhoewel het verschil niet groot was. Duidelijk was al snel dat met name Rijperkerk fysiek sterker was. Een eerste kans was dan ook voor hen. In de 3e minuut kon Robert vd Laan geheel vrij inkoppen. Hij raakte de bal echter niet voldoende, waardoor deze naast ging. 6 minuten later was het echter wel raak. Uit een goede aanvalsopzet werd Victor vd Wetering bereikt. Hij was net iets eerder bij de bal en met een slim tikje schoot hij de bal in de verre hoek: 0-1. Rijperkerk bleef vervolgens licht de bovenliggende partij. In de 13e minuut schoot Thom Stielstra nipt voorlangs. Een minuut later het eerste echte kansje voor ONT. Het steekpasje van Hielke Knippels op Janco vd Veen was echter net te hard, waardoor keeper Redmer Jorna kon oprapen. Maar ruim een minuut later was het wel raak. Janco vd Veen kon de bal op de achterlijn terugleggen op de inkomende Chris Visser, die simpel binnentikte: 1-1.

Daarna kwam ONT beter in de wedstrijd en werd het voor het publiek een boeiende wedstrijd. Grote kansen bleven evenwel uit. Wel speelde Rijperkerk iets fysieker en won daardoor ook meer duels. Toch bezochten beide teams het voetballend op te lossen. Thomas Landman van ONT zag een kansje ruim naast gaan. En keeper Hedzer Hoekstra was net even eerder bij de bal dan de inkomende Robert vd Laan. Ook een voorzet van Chris Visser was net te scherp. Jorna kon oppakken. In de 34e minuut had Rijperkerk de 2-1 op de schoen. Plotseling stond Stielstra alleen voor keeper Hoekstra. De laatste kwam als overwinnaar uit de bus. In de slotfase nog een kansje voor ONT. Vd Veen bediende Thomas Landman die vervolgens zag dat op zijn voorzet Hielke Knippels net te laat was. Rust derhalve 1-1, op dat moment een juiste afspiegeling van de verhoudingen in het veld.

Na rust bracht trainer Tjerk Koops een wissel in. Jan Brouwer verving Thimo Bouma, waardoor Janco vd Veen een linie terug schoof, om zo meer grip op het middenveld te krijgen. Echter het is duidelijk dat ONT een echte spits ontbeert. (Noël Mulder was afwezig door een blessure). In de zestien kon ONT dan ook geen echte potten breken. Rijperkerk kwam ook vlot in de tweede helft andermaal op voorsprong. In de 49e minuut werd een ingekopte bal van Victor vd Wetering uit een corner nog van de lijn gehaald. De corner die dit opleverde werd echter snoeihard door Robert vd Laan binnengekopt: 1-2. Rijperkerk kreeg daarna nog een tweetal kansen. Johannes Meijer bediende Robert vd Laan, keeper Hedzer Hoekstra was een fractie sneller. En een vrije trap van Lammert van Althuis ging rakelings over. ONT kon in deze fase geen grip krijgen op Rijperkerk, dat net even wat sneller en feller was. Rond de 67e en 69e minuut toch een tweetal kansjes voor ONT. Janco vd Veen werd tijdig geblokt en Thomas Landman wachtte te lang, Jorna redde. In de 76e minuut viel de beslissing. Robert vd Laan werd in de punt van de aanval aangespeeld. Hij draaide behendig weg van zijn verdediger en schoot fraai raak in de benedenhoek. ONT probeerde het daarna wel. Het werkte hard maar het ontbeerde kracht om echt gevaarlijk te worden. Een klein foutje in de verdediging van Rijperkerk stelde Freerk Veenstra in staat om in te schieten, doch de bal werd nog tijdig door Rijperkerk weggewerkt. ONT verloor dus met 1-3, zoals een supporter zei “De Jongens tegen de Mannen”.
Voetballend gezien speelde ONT wel beter dan de 2 voorgaande wedstrijden, maar ontbrak de kracht en het vernuft om de tegenstander het echt lastig te maken.

Volgende week wacht het weer een zware tegenstander, als het op bezoek gaat bij de nr.4, Zwaagwesteinde, aanvang aldaar 14:30 uur.