Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE – De confrontatie tussen de teams van Opeinde (ONT) en Opende leverde vanmiddag in de stromende regen geen winnaar op: 3-3. Al was de thuisploeg nog wel dichtbij nadat het een 0-2 achterstand had omgebogen naar een 3-2 voorsprong. Maar in de 90e minuut viel alsnog de gelijkmaker.

Beide trainers stelden na afloop hier wel mee te kunnen leven. Het was echter geen goede wedstrijd van beide kanten.  ONT had moeite met de felheid van de tegenstander die direct veel druk zetten op de defensie van ONT. Het leverde al in de 1e minuut een kansje op toen Albert Wijma onder druk de bal verloor, het foutje werd echter niet afgestraft. Maar de intenties van de gasten werd hier wel direct duidelijk. Hoog druk zetten. En daar had ONT het in de beginfase dus moeilijk mee. De eerste mogelijkheden bleven voor de gasten komen. Keeper Hedzer Hoekstra onderschepte ternauwernood een goede voorzet. Een vrije trap van Corwin Westerhof vanaf ca 25 mtr. verdween op de buitenkant paal. ONT kreeg twee minuten later een vrije trap. Janco vd Veen zag dat de keeper er de nodige moeite heeft, maar ONT was niet attent genoeg op de rebound. Opende bleef aanvankelijk de gevaarlijkste ploeg. Siemon Kuperus zag tot tweemaal toe een schot net naast gaan.  Door de strijdwijze van Opende kwam ONT nimmer toe tot haar eigen combinatiespel. Eenmaal in balbezit speelde het te gehaast en rommelig. Kon het moeilijk de vrije man vinden. En dat was ook mede de verdienste van Opende. Pas in de 25e minuut weer een serieus schot van ONT. Freerk Veenstra zag een schot op de vuisten van doelman Martin Alma uiteenspatten. Veenstra kreeg nog een rebound, doch die werd weggekopt. Langzamerhand leek ONT wat op te krabbelen. Het kreeg iets meer greep op Opende. In de 38e minuut had ONT misschien wel de score moeten openen. Chris Visser had net iets te veel tijd nodig, zag Thomas Landman, maar ook hij kwam niet echt tot een poging, waarna Freerk Veenstra wel tot een schot kwam. Verdediger Stephan Karst redde op de lijn. In de 42e minuut kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong.  Een hoge voorzet van Chris Hoeksma werd bij de 2e paal binnengekopt door Willem Pol.

Na rust veranderde aan het strijdbeeld weinig. Opende dat het ONT snelde lastig probeerde te maken. En het kreeg in de beginfase zeker ook enkele mogelijkheden. ONT kreeg echter ook wat meer ruimte, maar benutte dat nog niet optimaal. Tegenvaller voor ONT was dat Opende in de 57e de stand uitbreidde naar 0-2. Remco Wijma kopte andermaal raak. ONT antwoordde echter snel. 3 minuten later moest ook keeper Alma de gang naar het net maken. Een fraaie vrije trap werd door Janco vd Veen in de verre hoek binnen gekruld. Twee minuten later kwam invaller Allard Bakker een teenlengte te kort op een voorzet van Landman. Maar in de 66e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Freerk Veenstra dribbelde langs twee tegenstanders en schoot vervolgens beheerst raak: 2-2. Hoewel het voetbal op het natte en gladde kunstgras, niet altijd even verheffend was, was de inzet en de wil van de spelers goed. Beide teams kregen kansjes. Chris Visser (ONT) schoot net naast, evenals Niels de Jong dat namens Opende deed. ONT kroop door het oog van de naald toen Chris Hoeksma een inzet op de bovenkant van de lat zag komen. Nog geen minuut later kwam ONT op voorsprong. In de 77e minuut vond Freerk Veenstra, Thomas Landman die vervolgens fraai binnenschoot: 2-3. Het was echter niet voldoende. Opende gaf nog wat meer ruimte weg, echter ONT kon er niet van profiteren. Het meer opportunistischer spelend Opende kreeg ook kans doch zag Hedzer Hoekstra prima redding brengen op een kopbal, de rebound werd net overgeschoten. Hoekstra moest nog eenmaal op een kopbal redding brengen. Maar in de 90e minuut was hij echter kansloos op de kopbal van Stephan Karst. In de 5 minuten blessuretijd probeerde beide teams nog om de winst naar zich toe te trekken, doch het bleef bij de puntendeling.

Met het puntje schieten beide teams weinig mee op. ONT blijft vooralsnog de nummer 12.
Volgende week speelt ONT de inhaal wedstrijd in en tegen Zwaagwesteinde. Aanvang 14:30 uur.