Magere Weide 9
8915AV
LEEUWARDEN
tel. 058-2126863

LEEUWARDEN - Het kwaliteitsverschil tussen de koploper en ONT was gewoon te groot om de Opeindenaren ook maar het idee te geven dat er een resultaat(je) te halen was. De thuisclub scoorde vier keer waar dat aantal ook wel opgehoogd had kunnen worden. Maar dat was ook van toepassing op ONT dat het bij één doelpunt liet terwijl er kansen op meer waren.

Na afloop sijpelden berichten door uit de ONT kleedkamer dat er met een mate van tevredenheid werd terug gekeken op de verliespartij. En dan met name op de manier van voetballen vergeleken bij de wedstrijden vóór de winterstop. Die mening deelden de supporters. Natuurlijk was er dat kwaliteitsverschil tussen de beide teams maar ONT probeerde wel mee te voetballen. Een minputje was wel dat bij de vier tegendoelpunten ONT de tegenstander teveel vrijheid gaf om die doelpunten te maken.

Een goed voorbeeld van te veel vrijheid was er na zes minuten spelen. Frisia raakte paal en lat waarna Stefan Efde uiteindelijk het laatste tikje mocht geven. Er was geen ONT’er in de buurt om dat te verhinderen  Maar ONT liet zich niet onbetuigd. Chris Visser noopte Frisia doelman Mitchell Timmer tot een redding die een corner opleverde en uit die corner volleerde Janco van der Veen de bal naast het doel. Maar, dat het bij 1-0 bleef lag er toch vooral aan dat Frisia de trekker niet overhaalde in de mogelijkheden die er wel waren. Oké, ook ONT had wel kansjes; Visser zag op een inzet de doelman nog een keer redden en Keimpe Jacobi liet een boogbal op het dak van het vijandelijke doel landden.
De 2-0 van de koploper kwam tot stand uit een rebound die door Tristen Kuilman werd benut. Wederom geen strobreed in de weg gelegd door ONT. Frisia had daarna opnieuw kansen de score uit te breiden maar wachtte daarmee tot in de blessuretijd van de eerste helft. Rechter wing-back Denian Timmer mocht opstomen over rechts (waar was de overtreding van een ONT’er?) waarna zijn voorzet uiteindelijk een binnentikkertje werd voor Efde.

De tweede helft kunnen we kort over zijn. Frisia nam wat gas terug en ONT deed aardig mee. Het leidde ook tot de eretreffer voor ONT. Chris Viseer scoorde uit een voorzet van Thomas Landman. Tot een aansluitingstreffer kwam het niet. Al helemaal niet nadat Anne Kromhout de 4-1 eindstand aantekende. Dat deed de Frisiaan door ongehinderd vanaf de rand van het strafschopgebied raak te schieten.

En zo verloor ONT van een tegenstander die bij vlagen niet bij te benen was. Er was constant beweging bij de Frisianen en daar had ONT moeite mee. Maar, uit het betere spel dan de vorige wedstrijden wordt wel moed geput om zaterdag in Opeinde Minnerstga te bestrijden. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.