Jintewarren 6
9254GA
HURDEGARYP
tel. 0511-472949

HARDEGARIJP – Het zelfvertrouwen wat ONT vorige week tegen Twijzel (2-0 winst) op deed was deze week volledig weggespoeld. Een met overtuiging spelend Hardegarijp was ONT op alle terreinen de baas: 5-0.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Bouw was Hardegarijp de bovenliggende partij. Al in de 3e minuut kreeg ONT een eerste waarschuwing van Jorn Jongsma. De niet geheel fit gestarte reservekeeper Hedzer Hoekstra redde goed ten koste van een corner. Hidde Ament kwam vorige week in de slotfase niet goed terecht en was derhalve licht geblesseerd. Overigens ook Hielke Knippels en topscorer Janco vd Veen waren niet geheel fit, maar stonden wel in de basis. In de 8e minuut ontsnapte Hardegarijp over links. De sliding van Jorrit de Graaff was iets te laat binnen de zestien, doch Bouw zag er geen penalty in. Een kleine 10 minuten later ging de bal wel op de stip, nadat een speler van Hardegarijp licht was gehaakt. Jorn Jongsma faalde vanaf 11 meter niet: 1-0. ONT kon geen vat krijgen op Hardegarijp. Hardegarijp won veel persoonlijke duels, was beweeglijker en vond elkaar veel beter dan ONT. Dat speelde onsamenhangend en rommelig. Hanteerde met enige regelmaat de lange bal, ook gedwongen door een Hardegarijp dat er snel bovenop zat. Pas op het halve uur zou ONT haar eerste kleine kansje krijgen. Het schot van Noël Mulder ging over. Daarvoor had Hardegarijp tot tweemaal toe keeper Hoekstra getest, die daarin goed slaagde en Jongsma en Gerben Jullens van scoren afhield. In het restant bleef Hardegarijp de bovenliggende partij al mocht ONT in de slotfase nog wel iets aandringen maar kwam niet tot kansen.

Mocht ONT na rust nog een illusie hebben gehad dat er een resultaat te behalen zou zijn tegen het vorig jaar gedegradeerde Hardegarijp, dan kwam het al snel bedrogen uit. Al in de eerste minuut na rust zorgde Arman de Vries met een schot in de korte hoek voor de 2-0. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel beslist. ONT kwam iedere keer te laat. Albert Wijma na afloop: “We liepen achter de feiten aan”. En zo was het. In balbezit van ONT, verspeelde het veel te snel de bal, zowel in het persoonlijk duel, alsmede in de passing. Het gevolg was dat Hardegarijp heer en meester was op sportpark De Warren. De kansen bleven dan ook komen voor de thuisclub. Nadat een kopbal nog naast was gekopt, kwam Hardegarijp in de 57e minuut op 3-0 nadat de defensie van ONT uit elkaar was gespeeld. Quinten Klompstra was de doelpuntenmaker. Daarna waren er nog een tweetal uitstekende reddingen van Hoekstra op schoten van Gerben Jullens. In de 66e minuut maakten de niet geheel fitte Hielke Knippels en Janco vd Veen plaats voor Jan Brouwer en Franke Mulder. Kort daarna zag Noël Mulder een vrije trap ruim overgaan. Dat was ook wel het enige wapenfeit van ONT. Hardegarijp zorgde in de 69e minuut voor de 4-0 door andermaal Jongsma. In de 75e minuut leidde balverlies van Albert Wijma de 5-0 in. Op de steekpass die volgde kwam Hoekstra wel uit, maar was te laat, met een fraaie lob voltooide Jongsma zijn hattrick.

In het vervolg kon ONT geen vuist meer maken. Aanvoerder Albert Wijma: “Ze speelden met 2 spitsen, daar hadden wij de nodige moeite mee. Ze waren de baas op het middenveld en wij liepen eigenlijk continue achter de feiten aan. We kwamen er simpelweg niet aan te pas. Volgende week thuis hopelijk weer beter”.

Dan wacht ONT ook geen gemakkelijke tegenstander. Het toch wel onbekende ONR uit Roden komt dan op bezoek, aanvang 15.00 uur. De promovendus staat momenteel keurig op de 5e plaats, ONT zakte naar plaats 8.