Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE – ONT – ONR heeft geen grote historie. 12 seizoenen geleden kwamen ze beide nog in de 2e klasse uit. Uit verloor ONT met 6-3, terwijl het thuis in een kansenfestival 0-0 bleef. Vanmiddag, in de stromende regen, kon ONT geen vuist maken en verloor eigenlijk kansloos met 1-4.

ONT voor het trouwe publiek iets goed te maken na de zeperd van vorige week, maar het gaf de wedstrijd al snel uit handen. Hoewel de eerste minuten nog aardig leken, waarbij ONR wel  de eerste kansjes kreeg via Tim vd Meulen met een schot naast en een schampschot. ONT kreeg een kansje in de 8e minuut. Keimpe Jacobi draaide handig weg van zijn tegenstander. Hij bediende Thomas Landman op links. Zij harde lage voorzet werd nipt voor de voeten van Janco vd Veen weggetikt. Maar in de 11e minuut was daar de achterstand. Rik de Boer mocht via de rand 16 zomaar de vrije ruimte zoeken en schoot laag in de hoek raak. 4 minuten later was er duur balverlies van Albert Wijma. Zijn pass werd geblokt door Rik de Boer, die er vervolgens met de bal vandoor ging en keeper Hedzer Hoekstra nu in de andere hoek kansloos liet: 0-2. Daarna was ONT ‘het’ helemaal kwijt.  ONR heerste op het middenveld. Het speelde directer en met meer overtuiging.  ONT leed veel te makkelijk en te snel balverlies. Wel was er in de 19e minuut nog een kansje toen Landman Janco vd Veen zocht, doch deze zag zijn inzet geblokt worden. Na een vrije trap schoot Tim vd Meulen namens ONR op de paal. In de slotfase van de eerste helft kwam ONT weer wat meer in het spel voor, mede doordat ONR even wat gas terugnam. Een doorgeschoten bal van ONR leverde bijna nog een kansje op voor ONT, maar een misverstand in de aanval, zorgde ervoor dat ONR alsnog kon uitverdedigen.  Nadat Tim vd Meulen nog een schot voorlangs zag gaan, werd er gerust bij 0-2.

In het begin van de tweede helft drong ONT nog wel aan. Een schot van Noël Mulder ontbeerde echter kracht en richting. Vervolgens ontstonden er hier en daar wat kleine irritaties aan beide zijden. Het kwam het spel niet ten goede. Beide teams kregen aanvankelijk weinig kansen.  In de 57e minuut was het pleit beslecht. Op een schot van Jacco de Boer bracht keeper Hoekstra nog wel redding maar zag de bal voor de voeten van Leon Schievels komen: 0-3. 10 minuten later zorgde Sven Buigholt voor de 0-4. ONT kon in de 80e minuut wat terug doen, waar Janco vd Veen voor zijn eigen kans had moeten gaan wilde hij nu afleggen op invaller Hendrik Elzinga. De verdediging van ONR bracht redding. 5 minuten later leek een duwfout in de 16 een penalty voor ONT op te leveren. De scheidsrechter ging nog in conclaaf met de assistent scheidsrechter, en trok daarna zijn beslissing in tot ongenoegen van ONT.  Toch zou de 1-4 nog op het scorebord komen. Uit een wat rommelige situatie wist Janco vd Veen de bal alsnog binnen te prikken.

Door het verlies en de resultaten op de andere velden zakt ONT naar de grijze middenmoot op een 9e plaats. Volgende week speelt het weer een thuiswedstrijd. Tegenstander zijn dan ‘De Protters’, ofwel Rijperkerk. Aanvang 15:00 uur.