Fjildleane 14
9047JR
MINNERTSGA
tel. 0518-471600

OPEINDE - Dat ene punt hadden er eigenlijk toch wel drie moeten zijn. Maar, ONT slaagde er niet om tegen een zéér compact en energiek spelende tegenstander een bres te slaan in de verdedigende stellingen. Door twee eigen doelpunten werd de eindstand 1-1.

Vorig seizoen won ONT aan het einde van de competitie met 0-5 van Minnertsga. Duco Mulder, trainer/coach van Minnertsga, koos er toen voor om hoog druk te zetten. En van de ontstane ruimtes profiteerde ONT toen volop. Blijkbaar had Mulder zijn lesje geleerd, want het spel van Minnertsga was een spiegel van de wedstrijd van vorig seizoen. Zéér verdedigend en ONT proberen het combineren onmogelijk te maken. Ondanks die negatieve spelopvatting, er staat overigens niet in de spelregels dat dat niet mag, kreeg ONT in de prima gespeelde eerste helft kansjes om tot scoren te komen. Het bleef bij kansjes en dat was in de tweede helft niet anders.

Na zes minuten spelen leek ONT al op voorsprong te komen. Jan Brouwer prikte de bal binnen, scheidsrechter Haarsma keurde goal af wegens hands. De al genoemde spelopvatting van de thuisploeg was al duidelijk vanaf minuut één. ONT mocht de bal hebben en Minnertsga wachtte af. Er stond een compacte verdediging en bij balverlies van ONT was er direct de omschakeling; lees de lange bal. Daaruit ontstonden ook wel kansjes, maar de altijd gevaarlijke spits Enno Kingma vergat de bal en de snelle buitenspeler Niels Jensma werkte bij een uitval de bal zelf over de achterlijn om even later de bal van de voet te laten springen. ONT kwam in de 23e minuut op voorsprong. Albert Wijma zette zich achter een vrije trap, ongeveer 35 meter van het doel van Minnertsga, tegen de zijlijn aan. Zijn harde schuiver stichtte gevaar waarna uiteindelijk Ydo Hoekstra de bal in eigen doel werkte. Op basis van het percentage balbezit en het vertoonde spel een terechte voorsprong voor ONT. Maar verder dan die ene goal kwam ONT niet. Brouwer schoot nog een keer voorlangs en een vrije trap van Hielke Knippels belandde in de grijpgrage handen van Minnertsga doelman Jorn Helder. ONT slaagde er niet in de vijandige verdediging uit elkaar te spelen om zo échte kansen te creëren.

Minnertsga tapte de tweede helft wat uit een ander vaatje. Uiteraard gedwongen door de achterstand speelde de thuisclub met wat meer druk naar voren en werden ook de duels gezocht. Na een uur spelen was er wel een kans voor ONT. Uit een kaats tussen Knippels en Freerk Veenstra schoot Knippels de bal naast. Twee minuten later viel de gelijkmaker. Uit een corner kopte Gerard Douwsma de bal kiezelhard in eigen doel. Minnertsga koos er daarna voor om toch weer meer in te zakken. Het bracht ONT dus weer meer balbezit maar geen echte kansen. Chris Visser testte doelman Helder nog een keer met een schot in de korte hoek, de doelman redde. De thuisclub zette Jensma nog twee keer aan het werk. Die schoot de bal over en poging twee belandde in de handen van ONT doelman Hidde Ament. Toch ging ONT er nog bijna met de winst vandoor. Al in blessuretijd schoot een Minnertsga verdediger de bal keihard op zijn eigen keeper. Uit de rebound lukte het ONT niet te scoren.

Zo eindigde de wedstrijd in 1-1. Een puntje in een uitwedstrijd is op zich prima, maar tegen Minnertsga hadden het er eigenlijk drie moeten zijn. Ondanks het vele balbezit ontbeerde het ONT aan  creativiteit om tot echte uitgespeelde kansen te komen. Dat mag ook als een ‘verdienste’ van de thuisclub worden gezien.

Zaterdag a.s. wacht de thuiswedstrijd tegen RWF. De ploeg van ex-ONT trainer Jan Mulder. RWF kende een prima start van de competitie met een 2-1 winst op ONR. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.