Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 17

Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - ONT won met 7-1 van de vijfde klasser, maar die hoge score ontstond pas in de laatste vijf minuten van de partij. Toen scoorde ONT tegen de uitgebluste tegenstander nog drie keer. ONT aanvoerder Hielke Knippels was met drie doelpunten grootaandeelhouder in de winst.

In vijfde klasser Blue Boys trof derde klasser ONT een tegenstander die zich niet ingroef voor de eigen goal maar positief uitpakte met proberen ONT het voetballend moeilijk te maken. Was het lichtzinnigheid van ONT dat de bezoekers de eerste kans kregen? Na een vrije trap kon Tjisse Idzenga  vrij opstomen richting achterlijn. De voorzet die volgde bereikte nét geen medespeler. ONT doelman Hedzer Hoekstra moest daarna een paar keer handelend optreden om schade voor ONT te voorkomen. Wat zich daarna ontspon was een wedstrijd waarin ONT de bovenliggende partij was, maar niet tot scoren kwam. Er waren links en rechts kansen voor ONT, maar het vizier stond niet op scherp of de eindpass was onzorgvuldig. Uit zo’n onzorgvuldigheid ontstond wel de door Blue Boys luid bejubelde 0-1. Noël Mulder liep zich vast in een actie en uit de counter werd het 0-1. ONT herstelde dat door nog vóór rust twee keer te scoren.

In de tweede helft had ONT Blue Boys aardig in de greep zoals dat ook verwacht mocht worden. Met doelpunten in de 67e minuut en de 75e minuut werd afstand genomen van de bezoekers. De hoge score kwam pas tot stand in de laatste vijf minuten van de wedstrijd.

Hoe kijk je nu terug op zo’n wedstrijd? De score is een mooie en tegelijkertijd ook logische. En er waren genoeg goede momenten voor ONT. De goals waren van een prima gehalte. Minputje is dat er toch wel veel balverlies was door foutjes in de passing. Of de pass werd niet begrepen. Dat betekent wel dat je dan balverlies wilt herstellen en dat kost energie.

93: 7-1 Hielke Knippels, assist Jan Brouwer

Zaterdag a.s. kan ONT winst in de bekerpoule veilig stellen door in Opeinde te winnen van TFS uit Drachtster Compagnie. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.