Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 17

Leidijk 42 A
8434NC
WASKEMEER
tel. 0516-422768

WASKEMEER - In een bekerwedstrijd die ONT met 1-4 won had de uitslag ook 4-6 of 6-4 kunnen zijn. Beide teams creëerden kansen en ONT ging daar het meest effectief mee om. De snelle voorsprong, binnen de minuut was het al 0-1, gaf ONT wel een mooi ruggensteuntje. Omdat de tegenstander uit de kansen niet scoorde en ONT wel, werd het een eenvoudige overwinning.

Waskemeer is voor ONT geen onbekende tegenstander. In competitieverband ontmoetten de teams elkaar sinds 2018 zesmaal en vijf maal was ONT de sterkste. Waskemeer is eigenlijk een merkwaardig team. In de personen van Dennis Hardenbol, Jordy Kalie, Mitchel Schievels, Virgil Muller en Willem de Jong bezit de ploeg over spelers die allemaal op 2e, 1e, en zelfs hoofdklasse niveau hebben gespeeld. Hoe zulke goede spelers bij Waskemeer verdwaald raken is iets waar velen een vraagteken bij hebben. Het maakt van Waskemeer wel een team met onmiskenbare individuele kwaliteiten maar ook een team waarbij de zwakste schakel mede de kwaliteit bepaalt. En niet alleen dat, maar ook de teamgeest. En daar kan trainer Marcel Poll nog wel een kluif aan krijgen.

ONT daarentegen is wél een team. Speelt inmiddels een paar seizoen in dezelfde samenstelling en dat ‘docht fertúten’. De ploeg van trainer/coach Tjerk Koops legt automatismen op de mat en die leiden tot zelfvertrouwen in het spel.

Zelfvertrouwen ontstond er zeker toen ONT al binnen de minuut scoorde. Freerk Veenstra tikte te bal door op Noël Mulder en die faalde niet oog in oog met Waskemeer doelman Johan Douma. Wat zich daarna ontspon was een wedstrijd met kansen aan beide zijden. ONT ontsnapte aan de gelijkmaker met voor Waskemeer inzetten van Aren Greebe, Mitchell Schievels en Dennis Hardenbol die geen doel troffen. Voor ONT dacht Jan Brouwer aan een doelpunt, doelman Douma redde net voor de bal over de lijn rolde. Douma redde daarna nog op een inzet van Janco van der Veen maar was daarna een puntertje van Brouwer te machtig. Brouwer stond aan het einde van een combinatie van Freerk Veenstra, Chris Visser en Mulder. Door de individuele kwaliteiten van de thuisploeg werden er voor het doel van Hidde Ament wel kansen gecreëerd. Nadat Ament een inzet van Muller pareerde had Waskemeer een strafschop nodig om terug in de wedstrijd te komen. De penalty werd benut door Muller. Nog was het kansenfestival niet voorbij. Ament redde voor Schievels kon scoren, een inzet van Greebe was ok voor de ONT doelman en in de slotminuut van de eerste helft lag Ament dwars op een dubbele inzet van Schievels. Maar, dat was al bij een 1-3 stand. Janco van der Veen doelpuntte na prima voorbereidend werk van Visser en Mulder.

Ook in de tweede helft moest ONT toezien dat Waskemeer de nodige kansen kreeg. Maar net als in de eerste helft kwamen er geen goals. Kailie volleerde de bal in de handen van Ament en Hardenbol schoot van grote afstand naast. ONT had via Brouwer op 1-4 kunnen komen, maar de ONT aanwinst kreeg de bal na een stuit niet goed onder controle. Een minuutje later kwam er toch het vierde ONT doelpunt. Visser bereikte de achterlijn en zijn voorzet werd onberispelijk door Veenstra tot doelpunt gepromoveerd. Wat zich daarna ontspon was een wedstrijd waarin de gastheren het wel geloofden en ONT er niet in slaagde nog goals te maken. Ondanks de kansen die er wel waren.

Zo opende ONT de bekerstrijd met een 1-4 overwinning tegen een tegenstander die in de poule vooraf als het meest lastig werd beschouwd. ONT sprong in de eerste helft zéér effectief met de kansen om. Als je pijnpunten wilt benoemen dan was het dat ONT in de tweede helft onnauwkeurig speelde en mede daardoor de kansen niet benutte. En over de hele wedstrijd genomen; tegenstanders met het vizier meer op scherp dan Waskemeer straffen de kansen die ONT weggaf meedogenloos af.