ONT - Fc. Grootegast, rust 3-0, eindstand 3-2

Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

Vorige week stond er een terechte 1-1 stand op het scorebord uit tegen Fc. Grootegast. Vandaag de revanche met drie punten tegen wederom Grootegast.

Vorige week hadden we moeite om het verzorgde voetbal te spelen waar we het afgelopen jaar veel mee bezig zijn geweest. Vandaag viel de eerste helft alles op zijn plek. Vlotte combinaties en uitstekende aanvallen volgende elkaar in rap tempo op.
Na zeven minuten kwamen we op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Bern. Die goal ontstond na vlot combinatiespel waarbij de bal snel van links naar rechts ging. Na een afgeslagen voorzet van Jordy kwam de bal voor de voeten van Bern en dat was 1-0.
Daarna doorgaan met waar we mee bezig waren. Grootegast zette goed druk maar dat verhinderde niet dan Thimo Jansma, die zijn laatste wedstrijd in dienst van ONT speelde, een lange bal gaf in de diepte op Bern. Deze werd door alle tegenstanders gemist. Bern één op één en Bern miste niet dus 2-0. Paar minuten later combinatiespel op het middenveld met een goede diepe steekpass richting opnieuw Bern. Weer één op één. En wederom faalde hij niet: 3-0.

Tijdens de rust vooral besproken dat we zo door moeten gaan en energie moeten blijven leveren. Grootegast wisselde vijf keer in de rust en die hernieuwde energie leverde ze al na twee minuten spelen een doelpunt op na een verre ingooi. Rond de 70e minuut vond Marco het nog niet spannend genoeg en wilde die de tegenstander even helpen 3-2.
Domper in 83 minuut, alle wissels gebruikt en aanvoerder Wiebe geblesseerd. Blijven strijden voor de overwinning en deze uiteindelijk over de streep getrokken.

Met nog hier en daar een inhaalwedstrijd te gaan staat ONT 2 nu derde in de competitie. Voor mijn gevoel er meer in had gezeten. De laatste zes wedstrijden verlies je één keer, speel je vier keer gelijk en win je de laatste. Aan de andere kant mogen we ook tevreden zijn met de behaalde resultaten in de 2de seizoenshelft.