Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - Nu het einde van de competitie nadert is iedere wedstrijd van belang. Ook de wedstrijd van ONT tegen Wykels Hallum. ONT, behoud 3e plaats en/of blijven meedoen in de 3e periode, Wykels Hallum die de nacompetitieplek 9 wil ontlopen. Daarnaast misschien ook nog een beetje de revanche van ONT op de smadelijke 5-2 nederlaag eerder dit seizoen in Hallum.

Onder leiding van Jasper Wiersema uit Grootegast werd om 15:00 uur afgetrapt. De beginfase, zeg het eerste kwartier, oogde wat rommelig. ONT was wel de beter voetballende ploeg maar kon, net zoals de laatste weken, maar moeizaam een gaatje vinden in de hechte defensie van de gasten, Wykels Hallum (WH) . WH schroomde ook niet om de lange bal te hanteren. Waren de eerste minuten misschien nog voor ONT (met voorzetten van Noël Mulder en Chris Visser), de eerste echte kansen waren toch voor WH. Een vrije trap van Erik Niemarkt ging net over en enkele minuten later kreeg Youri Merkus de bal niet onder controle, maar kwam de bal wel voor de voeten van Jose Luis Mateus. Zijn te gehaaste schot ging toch ruim voorlangs. Het was duidelijk dat ONT nog geen echte stempel kon drukken op de wedstrijd in het eerste kwartier. In de 17e minuut kwam het ook op achterstand. De defensie kreeg de bal niet goed weg en keeper Hidde Ament ging onder een bal door en toen was daar in de 2e lijn Bas de Groot die raak schoot: 0-1. WH kreeg daarna nog kansen op de 0-2, maar Gwen Dijkstra schoot rakelings over en een inzet van Bjorn Dijkstra was voor Ament. Daarna kreeg ONT wel meer greep op WH. De gasten plooiden terug en er kwamen kansjes voor ONT. Een vrije trap van Michel Weisser strandde in de muur en een vrije trap van Hielke Knippels ging naast.  Hoewel ONT in de laatste twintig minuten een overwicht creëerde , waren de kansen spaarzaam tegen het compact spelende WH. Pas in de slotfase kwamen er enkele goede kansen. Noël Mulder stuitte op de doelman, waarna Chris Visser in de rebound overschoot. In de42e minuut was het dan toch raak. Noël Mulder wist de bal perfect achter defensie te leggen, waarna Michel Weisser de bal voor het intikken had.

In de tweede helft had ONT direct weer het initiatief. Het resulteerde in de 47e minuut in de 2-1 voorsprong. Linkerverdediger Wytze Jongsma lag met een verre crosspass aan de basis. De verdediging van WH kreeg er geen controle over en Chris Visser kon er met de bal vandoor. Hij bediende Michel Weisser op maat. De intikker als gevolg. Wykels Hallum moest nu wel meer komen en probeerde het ook wel, maar ONT behield de druk. Na balverlies bij WH was Chris Visser te slordig, zijn inzet ging over. Een schot van Hielke Knippels uit de 2e lijn werd geblokt en Noël Mulder kwam net te laat op een voorzet van Knippels. Een eerste serieus kansje voor WH was er in de 63e minuut. Het schot van Mateus Luis Almeida ging voorlangs. In de 64e minuut viel voor ONT de bevrijdende 3-1. Hielke Knippels brak door en bediende Michel Weisser, die hiermee zijn hattrick voor deze middag voltooide. Kort hierna werd Weisser vervangen voor Marten Folkersma. Keimpe Jacobi verving Jorrit de Graaf.  Of het door de wissels kwam of niet, maar hierna plooide ONT toch  meer terug. WH werd wat gevaarlijker. Een schot van Klaas Kuiken was geen probleem voor Ament, maar die moest in de 82e minuut wel capituleren. ONT kreeg de bal uit een voorzet niet goed weg. Andermaal Bas de Groot stond op de juiste plaats: 3-2. Het werden daarna nog wel penibele minuten voor ONT, doch ONT hield stand.

ONT behield de derde plaats, ondanks ook de, toch wel verrassende, winst van Kootstertille op Rijperkerk. Berlikum speelde gelijk. De derde periode gaat nog tussen zeker 4 teams, waaronder ONT, met twee op het vinkentouw.

Volgende week gaat ONT op bezoek bij Minnertsga, aanvang 14:30 uur.