Van Haersmasingel 40
9062GC
OENTSJERK
tel. 058-2562121

Oentsjerk - Onnodig moeizaam? Ja, want tegen VC Trynwâlden (VCT) had ONT in de eerste twintig minuten van de wedstrijd met wat meer nauwkeurigheid drie keer kunnen scoren, maar liet dat na. De thuisclub kreeg daarna prima mogelijkheden op een score en liet dat óók na. ONT raakte na de 1-0 achterstand in de tweede helft niet in paniek won uiteindelijk toch nog met 1-2.

Vóór aanvang van de wedstrijd was ONT na vier wedstrijden medekoploper. Tegenstanders tot nu toe zeggen ook ONT wel op die positie te hebben verwacht. Dat is een mooi compliment. Het geeft natuurlijk ook wel wat druk omdat de mannen van trainer/coach Tjerk Koops die positie willen behouden.

Die druk bleek beslist niet in het begin van de wedstrijd tegen VCT. ONT begon overtuigend aan de wedstrijd en aanval op aanval golfde neer op het doel van de thuisclub. Maar, een herhaling van zetten, de eindpass was onnauwkeurig. ONT spelers die in de positie van de eindpass komen missen in dat stadium de rust en het overzicht om de vrijstaande medespeler te laten scoren. Jammer, want zou dat overzicht er tegen VCT wel zijn geweest dan had ONT na twintig minuten op 0-3 gestaan. Zonder al die kansen op kansen te gaan benoemen lukte het ONT dus niet op voorsprong te komen. En de tegenpartij? Die proefde na twintig minuten en géén doelpunt voor het betere ONT dat er kansjes waren. En zo voorkwam Jorrit de Graaf  met een uiterste krachtinspanning een doorbraak van VCT en moest ONT doelman Hidde Ament serieus redden op een inzet van Danny van Dijk. Ament bokste de bal ook nog weg bij een corner van VCT, moest De Graaf opnieuw ingrijpen en was Ament twee keer alert op twee doelpogingen van de thuisclub. Deed ONT dan helemaal niets meer richting het vijandelijke doel? Nou, weinig. Het bleef bij een inzet van verdediger Gerard Douwsma over en een schot van Hielke Knippels voorlangs.

De tweede helft was nog maar net van start of er stond al 1-0 op het scorebord. Er was balverlies van ONT op het middenveld en van de desorganisatie profiteerde Van Dijk met een doelpunt. Het moet gezegd, en daarin is ONT wel gegroeid, de Opeindenaren raakten niet van slag van de achterstand. De achterstand noopte ONT tot extra energie en die kwam er ook. De tegenstander werd onder druk gezet en in de 59e minuut stond de 1-1 op het scorebord. Noël Mulder passeerde zijn tegenstander en de voorzet die volgde werd bij de tweede paal door Michel Weisser tot doelpunt gepromoveerd. ONT had daarna wel kansen om de voorsprong tot een veilige marge te vergroten, maar dat lukte niet. Tien minuten voor tijd lukte de uitbreiding van de voorsprong wel. Mulder had weer een voorzet die aan Weisser was besteed. De ONT topscoorder gaf met een wippertje VCT doelman Joran Koopman het nakijken. Het was niet dat ONT daarna de partij in handen had. Want Jesper Veenstra had direct na het tweede doelpunt van ONT de gelijkmaker op de schoen. Zijn schot belandde op de buitenkant paal en dat behoedde ONT voor een deceptie. Want puntverlies tegen VCT zou echt een kater zijn geweest. ONT was veel beter maar maakte het zichzelf moeilijk door de slechte eindpass. Als ONT dat nog verbetert liggen er nog mooie uitslagen in het verschiet.

Voorlopig is ONT nog steeds medekoploper, al moet de eerste plaats, op doelsaldo, nu aan SC Kootsterille worden gelaten.

ONT’s nummer 10 Freerk Veenstra over het begin van de wedstrijd: “Vandaag hebben we ons beste halfuur tot nu toe gespeeld, alles ging in een hoog tempo, iedereen was actief en de juiste keuzes werden gemaakt. Wat we vervolgens niet doen is met 0-3 de rust in gaan wat zeker had gemoeten. We laten het te lang een wedstrijd blijven.”

“Of we nerveus werden na de 1-0? Nee, van een achterstand worden we niet meer zenuwachtig. We blijven doen waar we goed in zijn een gooien er als team nog een beetje extra energie in ook al zou dat in een wedstrijd als deze niet nodig moeten zijn. Toch moet zo’n wedstrijd nog maar even gewonnen worden. Complimenten aan de groep voor het vertrouwen dat we in elkaar hebben en houden en de wil om voor elkaar te vechten tot de laatste minuut.
Zaak is om voort te bouwen op het goede eerste halfuur van vandaag en volgende week de bal eerder tegen de touwen te krijgen.”

Zaterdag a.s. ontmoet ONT in Opeinde Anjum, aanvang wedstijd 15.00 uur.