Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - Na de zevenklapper (7-1) twee weken geleden tegen ODV werd zaterdag VC Trynwâlden met 6-0 aan de kant gezet. ONT had in de eerste twintig minuten van de wedstrijd nog wat moeite om een gaatje te vinden in de verdediging van de tegenstander, maar na de 1-0 was het hek van de dam. Dat resulteerde in een ruststand van 4-0. De tweede helft was gezapig met nog wel twee doelpunten van ONT.

VC Trynwâlden (VCT) switchte dit seizoen van de zondag naar de zaterdag en dat is nog geen onverdeeld succes. Het team bivakkeert in de onderste regionen en ONT drukte de Oenststjerkers nog wat dieper in de degradatiezorgen. Het team van trainer Stefan Knobbe verscheen overigens wel gekortwiekt aan de start. Van de 21 spelers van de A selectie waren er elf niet inzetbaar. Dat is voor geen enkel team op te vangen. Dat is dan een feit, maar dan moet je als tegenstander zo’n gehandicapt team nog wel de wil opleggen. En dat lukte ONT goed.

Het verschil in punten (ONT 33, VCT 14) zou ONT in principe een gemakkelijke middag moeten opleveren. Maar, daar leek het in de eerste twintig minuten niet echt op. ONT heeft er een handje van om op een 1-0 achterstand te komen om daarna de zaak nog recht te breien. En hoewel trainer Tjerk Koops had gehamerd op scherp beginnen liet ONT toch wel steekjes vallen. Zo schoot Jesper Veenstra voorlangs en moest Albert Wijma een doelgericht schot van Niels Moezelaar blokken. En een kopbal van diezelfde speler ging naast. Maar, daarmee was de koek ook wel een beetje op voor VCT. Na dat wat weifelende begin nam ONT het heft in handen en dat resulteerde in doelpunten. De 1-0 viel in de 24e minuut. De bal van Chris Visser op Hielke Knippels was niet helemaal op maat, maar de ONT aanvoerder geloofde er in, won op de achterlijn het duel van zijn tegenstander en stelde Michel Weisser in de gelegenheid de 1-0 te scoren. Het tweede doelpunt van ONT was er al een minuut later. ONT’s wingback op links Gerard Douwsma liet, ook al vanaf de achterlijn, Weisser zijn tweede doelpunt scoren. En over het bereiken van de achterlijn en dan een medespeler laten scoren, zo viel ook het derde doelpunt van ONT. Knippels was weer de aangever, Janco van der Veen met een strak schot de doelpuntenmaker. En de tegenstander? Die had niets meer in de melk te brokkelen. Het trio verdedigers van ONT, Jorrit de Graaf, Albert Wijma en Gerard Douwsma loste elke situatie op, waar nodig met hulp van ONT doelman Hidde Ament. ONT ging de rust in met een comfortabele 4-0 voorsprong toen Weisser, na balverlies van VCT, niet zelfzuchtig was en Noël Mulder in staat stelde te scoren.

In de tweede helft was de schwung wel wat verdwenen uit de wedstrijd. Het bleek voor ONT  lastig om bij een 4-0 voorsprong de focus 100% te behouden. Vrij logisch ook. Was het voor de bezoekers het sein om dan wat terug te doen? Daar had het met een bal op de paal van Veenstra en een rebound van Danny van Dijk die Ament keerde wel schijn van. Maar eerlijk gezegd bleef het daar dan ook bij. ONT vergrootte de voorsprong door doelpunten van Jorrit de Graaf op aangeven van Chris Visser en Marten Folkersma uit een best wel kolderieke situatie. Weisser slaagde er niet in te scoren en de situatie leek over voor ONT. Maar twee spelers van VCT zaten elkaar zo dwars dat Folkersma daarvan profiteerde. Een zevende doelpunt van ONT bleef uit en na een korte blessuretijd floot de prima leidende arbiter Mendé Bosma voor het einde.

Nabeschouwend op de wedstrijd kan worden gezegd dat het verdedigend bij ONT ok was en dat op het middenveld de thuisclub veel arbeid verrichtte. Exponent daarin was Keimpe Jacobi die veel werk verrichtte en constant aanspeelbaar was. Voor velen onopvallend, maar voor het team belangrijk.

Na afloop zei VCT trainer Knobbe ONT de best voetballende ploeg van de 3e klasse B te vinden. Dat wordt vaker gehoord van trainers van tegenstanders en toch verloor ONT al de nodige punten. Als je dat op de keper beschouwt dan gingen er zes punten verloren in uitwedstrijden op gras tegen tegenstanders die de mouwen opstroopten en ONT niet lieten voetballen. Zo’n tegenstander wacht ONT zaterdag a.s. opnieuw. Er staat een uitwedstrijd tegen Anjum op het programma. Aan ONT om te laten zien dat ook op gras van een fysiek spelende tegenstander kan worden gewonnen. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.