Harkemase Boys 1 (zat)

7 - 0

16 november 2010

ONT weert zich dapper tegen topklasser Harkemase Boys

ONT oefende gisteravond in Harkema tegen topklasser Harkemase Boys. De Boys spelen een uiterst wisselvallig seizoen waarbij de laatste overwinning dateert van 18 september. De topklasser wilde de oefenwedstrijd tegen ONT gebruiken om ritme op te doen. Na een 3-0 ruststand verloor een dapper strijdend ONT uiteindelijk met 7-0.

Toen ONT vorige week werd uitgenodigd voor de oefenwedstrijd raakte ONT trainer Jan Mulder in een spagaat. Als trainer ga je liever niet met een dikke nederlaag naar huis, dat beschadigt het zelfvertrouwen van het team. Maar voor de spelers is zo’n wedstrijd natuurlijk mooi. En dat gaf de doorslag. Achteraf gezien kan aan ONT zijde iedereen tevreden zijn. De nederlaag bleef binnen de perken en trainer Mulder zag dat zijn spelers bij vlagen met snel combinatiespel leuke dingen deden. Als dat zelfde tempo op zaterdagen ook op de mat kan worden gelegd hoeft ONT voor geen enkele tegenstander in de competitie bang te zijn. Verschil is alleen dat in de derde klasse zo’n combinatie door een overtreding wordt onderbroken terwijl Harkemase Boys weet dat ergens de combinatie wordt onderbroken of er balverlies wordt geleden. Dus laat men het deels toe.

In zo’n wedstrijd is het vaak de doelman van de tegenstander van Harkemase Boys die zich onderscheidt. Dat was gisteravond niet anders. Rory Bruinja had in de eerste helft een aantal uitstekende reddingen waaronder een gestopte strafschop van Martijn Bartho. Rein Ybema liet zijn kunnen in de tweede helft zien.

De 7-0 einduitslag is eigenlijk een normale afspiegeling van het kwaliteitsverschil tussen een topklasser en een derde klasser. Zaterdag wacht Dokkum uit en dat is weer van een geheel ander kaliber. Aanvang wedstrijd in Dokkum 14.30 uur.