78'

Mannen KNVB beker Amateurs 7e ronde Groep 1 4

23 november 2010 20:00

ONT verder in beker, WTOC geen partij

OPEINDE - Had ONT het tien dagen geleden in de competitie nog erg moeilijk met WTOC (1-0 winst ONT), gisteravond ging het van een leien dakje. ONT was oppermachtig, speelde met bezieling en won uiteindelijk met 7-0.

Even dreigde de bekerwedstrijd in de eerste ronde tegen WTOC niet door te gaan. Bij het warmlopen raakte scheidsrechter Alberts uit Zevenhuizen geblesseerd. Maar gelukkig waren de heren Dreves sr. en Dreves jr. uit Leeuwarden, beide KNVB scheidsrechters, naar Opeinde afgereisd om de wedstrijd te bekijken. Na overleg met de KNVB leidde Peter Dreves (jr.) de wedstrijd. De jonge arbiter deed dat uitstekend.

Bij ONT was trainer Jan Mulder afwezig wegens ziekte. Assistent trainer Marco van der Veen en nam de honneurs waar.
ONT begon goed aan de wedstrijd hoewel een slippertje achterin Siede Kempenaar nog wel een kansje gaf. Maar na negen minuten werd het veldoverwicht al in een doelpunt uitgedrukt. JaapJan van Leeuwen bereikte Egbert Hulzinga en de afgemeten voorzet werd door Jeroen van Wijk tegen de touwen gewerkt. Niet veel later mocht Van Wijk zijn tweede goal scoren op aangeven van Otto Kooi. Het balbezit bleef daarna veelal voor ONT. Was WTOC wel aan de bal dan werd er op het middenveld al balverlies geleden met voor ONT balafpakker Jacco Tuinstra veel in beeld. Kwam er al eens een bal door dan stond de ONT achterhoede onder aanvoering van de weer prima spelende Sietse Jansma als een huis. Net voor het half uur gooide ONT de partij op slot. Otto Kooi nam een voorzet van Egbert Hulzinga aan en uit de draai schoot de ONT spits met links binnen.

De tweede helft werd nog eenzijdiger dan de eerste helft. WTOC kwam in het stuk niet meer voor en het was te danken aan wat slordig spel van ONT dat uiteindelijk de dubbele cijfers niet werden gehaald. Het bleef nu bij vier doelpunten in het tweede part van de wedstrijd. Otto Kooi zorgde in de 51e minuut voor de 4-0 op aangeven van JaapJan van Leeuwen. En daarna zorgde de 17 jarige debutant Jasper Drenthe voor zijn mooie debuutminuten. In de 67e minuut ronde Drenthe een fraaie ONT aanval af. Jeroen van Wijk verzond een pass op Jacco Tuinstra die in de zestien de bal precies op maat gaf waarna Drenthe 5-0 kon scoren. Twee minuten later scoorde Drenthe uit een voorzet van Danny Zijnstra. De 7-0 eindstand werd twaalf minuten voor afloop bereikt. Sietse Jansma gaf een fijne pass op Jasper Drenthe die keurig aflegde op Otto Kooi. Het betekende de derde treffer van de avond voor Kooi.

ONT dus door naar de tweede bekerronde na de eenvoudige winst op competitiegenoot WTOC. Zaterdag speelt ONT een inhaalwedstrijd uit tegen Friese Boys. Aanvang 14.30 uur.