Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

Onze competitie tegenstander Zuidhorn liet ons donderdag al weten niet te kunnen spelen i.v.m. blessures, zwangerschappen etc, wat ons op  zich niet verkeerd uitkwam daar wijzelf ook met meerdere klachtjes rondlopen.  Maar met 11 fitte speelsters gaan we niet stilzitten. De app groep waar diverse VR1 teams uit de regio in zitten in de gaten houden en daar was Waskemeer VR1 op zoek naar een oefentegenstander. Een mooie gelegenheid om het ritme er in te houden en speelsters extra wedstrijdervaring op te laten doen. Twee MO toppers wilde ons wel ondersteunen en gelukkig had scheidsrechter Allard nog de benen om zijn derde wedstrijd van de dag te fluiten. Namens mij en de dames dank daarvoor!

De eerste helft dreigde er een buitje en er stond een flinke tegenwind waar ONT mee te maken had. De hoog spelende keeper van Waskemeer was ook een leuke uitdaging voor de aanvalstrategie van de dames. Al met al interessante elementen waar we mee aan de slag konden. De kansen waren er, maar de eerste werden niet benut. De openingstreffer was een eigen goal van Waskemeer en Mylena zorgde voor de 2-0 ruststand met een snelle dribbel vanaf de rechterflank.

De tweede helft een debuut voor MO17 keepster Lieke in VR1 en tevens de allereerste minuten op de bank van onze vaste keepster Beate in veldtenue. In de eerste helft was MO17 speelster Irene (met al een wedstrijd in de benen) vroegtijdig ingezet om een blessure op te vangen. De 3-0 komt op naam van Ilse die op de juiste positie stond voor de rebound van een bal van Vera. Nog een blessure en de eerste veldminuten van Beate zijn een feit. Waskemeer bepaalde de einstand 3-1 met een mooie combinatie en strak schot langs Lieke.

Voor beide partijen een leuke oefenwedstrijd en zeker voor herhaling vatbaar. De uitnodiging staat al.