Vrouwen Zaterdag, DA1, 4e klasse D

13 november 2010 12:15

Oerterp Dames 2 - ONT Dames 1

Zaterdag 13 november 2010

Beste lezer, de vaste journalist was er gisteren wel bij maar had de emoties, vooral na de wedstrijd, niet helemaal onder controle, dus vandaar een invaller verslaggever.

Da1 had gisteren de uitwedstrijd tegen Oerterp da2 op het programma. Een enigszins beladen wedstrijd, enerzijds omdat we tegen een aantal ex ONT ers moesten spelen maar anderzijds wat veel belangrijker was, de wedstrijd op zich, Oerterp had 3 verliespunten en wij al 8 verliespunten.

De sfeer binnen de lijnen (maar ook daarbuiten) was goed , maar je zag toch de spanning. Volgens Wieger stiene de ONT ers stiif fan de spanning, wol nuver want je dogge it foar je plesier, no ja...in minske is in apart ding (en frouen hielendal, hjirre sil wol reaakjes op komme, no ja losse we ek wol wer op).

Waar waren we gebleven, want we moeten wel de grote lijnen aanhouden en niet in details treden, want dan schrijven we zo een aantal A4 tjes vol. ONT startte goed (se kletsten der, fanof de earste minuut, der boven op), het stond bijster goed. De objectieve journalist had het na een tien minuten al gezien dat de punten mee zouden gaan. Er waren anderen (langs de lijn) die dit toen nog niet in de gaten hadden, maar de één is nu eenmaal wat sneller dan de ander. Overigens gaat het in het leven niet om de snelheid maar meer wanneer je  vertrekt, deze woorden komen uiteraard van de beste Feyenoorder ooit (J.C.nog bedankt).

ONT combineerde er rustig op los en het zal na een minuut of 20 geweest zijn dat Antje (na een goede aanval over niet al teveel schijven) vrij voor de keeper kwam en beheerst de 0-1 aantekende. Onze dames gingen goed door en hadden met de rust eigenlijk met 0-2 voor moeten staan. U leest het goed :moeten staan, maar als je zelf niet scoort en je gaat zelf ook nog wat klungelen in je eigen strafschopgebied ,dan "geef" je de tegenstander zowaar een goal en misschien ook nog wel het gevoel dat er iets te halen valt, ruststand 1-1.

De tweede helft was ook duidelijk voor ONT, ze gingen de duels aan en wonnen die ook meestal, waren ook bijna altijd eerst in de duels en dan heb je een streepje voor, want je bent vaker in balbezit, en als je balbezit hebt dan heeft de tegenstander het niet (neffens my ek fan J.C.). Goals konden dan ook niet uitblijven, de 1-2 "kregen" we van de keepster van Oerterp die de bal niet goed weg kreeg waarna Alieka het heel mooi en beheerst afmaakte.

De 1-3 was een prachtig doelpunt , daarvoor heb je natuurlijk weer wat schijven nodig en stond Riepkje aan het eindstation en zorgde met een prachtig schot vanaf de 16 meter lijn voor de goal. Jammer dat er niet bewegende beelden zijn gemaakt maar goed we nemen ook deze goal mee in onze herinneringen.

De 1-3 betekende ook direct de definitieve KO voor Oerterp, in het resterende gedeelte scoorden Antje en Alieka beide nog een keer en stond de 1-5 op het scorebord.

Al met al wederom een (nuttige) overwinning en Da 1 staat nu , met 2 wedstrijden en 3 punten meer te boek als koploper, dus Sjouke wy ha der wer in koprinner by.

Als de Da met dezelfde overtuiging en inzet de wedstrijden spelen dan zou het best wel eens leuk kunnen worden.