Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - Werd vorige week in een oefenwedstrijd ODV met 7-0 aan de kant geschoven, zaterdag was het de beurt aan QVC om met een 7-2 nederlaag Opeinde te verlaten. En die zeven doelpunten van ONT hadden er meer moeten zijn, maar ONT was slordig in het benutten van kansen en vooral in de fase vóór het creëren van een kans.

In QVC ontmoette ONT de nummer drie van de vierde klasse A. En er bleek toch wel een verschil tussen de derde klasser ONT en vierde klasser QVC. ONT speelde negentig minuten lang een hoog tempo en dat kon QVC bij lange na niet bij benen. Het was aan slordigheid van ONT te danken dat QVC met niet nog meer staart tussen de benen de terugreis van een uur naar Stavoren aanvaardde.

QVC was voor ONT wel een lekkere tegenstander om tegen te oefenen. De ploeg van trainer Ype Haytema is een ploeg die wil voetballen en dat is ONT ook. Dus ontspon zich een leuke wedstrijd. Waarbij de eerste kans op een kans voor de bezoekers was. Topscoorder Wieger Zwaan ontsnapte richting achterlijn, de pass op een medespeler was te onzorgvuldig om écht gevaar te stichten. Was dat een mogelijkheid voor de bezoekers, ONT had er de eerste helft véél meer. Daar benutte de thuisploeg er drie van, Michel Weisser scoorde een hattrick. Maar een 6-0 ruststand had niet misstaan.

Waarom dan niet meer dan drie doelpunten? Omdat ONT zichzelf te vaak onderdompelt in enthousiasme. De wil naar de vijandelijke goal is groot, té groot. En dan wordt het onnauwkeurig. En, het is al eerder gezegd, de pass vóór de eindpass gaat dan de mist in. Is dat een puntje van kritiek? Nee, het is een constatering. Als je met drie mooie goals gaat rusten is dat prima. Maar meer nauwkeurigheid in het spel is wel het toverwoord om de prestaties naar een nog hoger niveau te tillen. QVC deed trouwens vijf minuten voor rust nog wel van zich spreken met een mooie aanval waarbij uiteindelijk de eindpass niet bij een medespeler terecht kwam.

Laten we de tweede helft kort samenvatten. ONT bleef het spel van de eerste helft spelen, scoorde nog vier keer en stond ook twee tegendoelpunten toe. QVC rammelde vaker aan de ONT poort dan in de eerste helft, maar de ONT verdediging stond goed, behalve dan de twee slippertjes bij de tegendoelpunten.

Het scoreverloop:
14 min. 1-0:  Michel Weisser (lobje, assist Freerk Veenstra)
26 min. 2-0: Weisser (kopbal uit een voorzet van Thomas Landman)
29 min. 3-0: Weisser (intikkertje na een voorzet van Chris Visser)
52 min. 3-1: Edwin Pluister (na foutje in de ONT verdediging)
59 min. 4-1: Noël Mulder (voorzet Jesper Landman)
76 min. 4-2: Wieger Zwaan (uit klutssituatie met Hidde Ament)
78 min. 5-2: Janco van der Veen (mooiste goal van de wedstrijd, Visser op Weisser, in één keer door op Janco)
82 min. 6-2: Jurjen Veenstra (schot in de kruising, assist Weisser)
89 min. 7-2: Weisser (strak aangespeeld door Keimpe Jacobi)

Voor zaterdag a.s. staat er geen oefenwedstrijd voor ONT 1 op het programma. Op 15 januari 2022 staat er een oefenwedstrijd tegen Heerenveense Boys op de planning.