Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

De enige wedstrijd die zaterdag op Douwekamp gespeeld werd was de wedstrijd tussen de nr4 (ONT) en nr11 uit de competitie. De dames hadden dus het rijk alleen en daar hebben we direct maar even van genoten. Het A-veld met video opnames, aangrenzende kleedkamers 5 en 6 en omdat Noordbergum in het geel speelt konden we de mooie zwarte reserveshirts aan van clubsponsor Kooi aan. Al waren ze her en der wat te groot, maar die kans lieten we niet aan ons voorbij gaan.

Om met wat meer rust in de aanvang naar de wedstrijd toe te werken heeft de trainer een tijdschema wedstrijddag opgesteld. De laatste wedstrijden kwamen we steeds wat tijd tekort, waardoor je toch gehaast aan een wedstrijd begint. Niet scherp in ieder geval, wat mss ook wel de snelle tegengoals die we regelmatig krijgen verklaart. We pakken het serieus aan om de doelstelling van dit eerste seizoen met een plek in de Top5 te eindigen. Tijdens de voorbespreking worden de trainingen van afgelopen week nog even besproken op de punten waar we ons willen verbeteren ten opzichte van vorige wedstrijden, de opstelling en het wedstrijdplan. Daarna snel naar buiten voor de warming-up. Loslopen, loopvormen en het eerste balcontact in de korte driehoekjes, terwijl de keepster ondertussen haar eigen warming up volbrengt. Opvolgend positie lijn spel met de keepster en spits op de lijn, afronden op de goal en een laatste peptalk. We zijn er klaar voor!!

De eerste helft was voor ONT voortdurend zoeken naar een scoringskans op de helft van de tegenstander. Noordbergum stond goed compact te verdedigen en wist slechts enkele keren op de helft van ONT te komen. Ondanks enkele doorbraken over de flank lukte het niet om de speelster in de 16 te vinden om af te ronden. Onze spits werd goed klem gezet. Er moest menig worstelpartijtje aan te pas komen om los te komen. In de 25ste minuut een geweldige uithaal van Ilse vanaf 20 meter in de kruising. Wow wat een goal!! Later nog maar eens even terugkijken op de beelden! Voor degene die Tadic en Klaasen hebben zien scoren zaterdag. Deze was net zo mooi!! Fotografe Lieke wist m precies vast te leggen.

De tweede helft liet even een ander beeld zien. Door de inbreng van wat jongere jeugd kwamen er leuke combinaties tevoorschijn in de opmars naar onze helft. Noordbergum was duidelijk van plan om de achterstand om te buigen en kreeg daar ook diverse kansen voor. Tot een gerichte afronding op de goal kwam het echter niet. ONT wist de wedstrijd wel weer te keren. Heleen scoorde de 2-0 nadat de tweede bal goed opgepakt werd.

Deze wedstrijd een aantal goede dingen gezien, maar ook een aantal om verder op door te trainen.

Aankomende week een rustig herstelweekje met maar 1 training en geen wedstrijd op zaterdag om vervolgens weer met een complete fitte selectie ons voor te bereiden voor de wedstrijd tegen de NR1 Oerterp!