Wedstrijdverslag FC Burgum VR3 - ONT VR1, zaterdag 23 april 2022

Elingsloane 67
9251MN
BURGUM
tel. 0511-462150

Van de 17 aanwezige speelsters niet iedereen wedstrijdfit, maar wel mee voor de aanmoediging. Super! De eerste wedstrijd tegen FC Burgum werd thuis met 1-2 verloren. Met de doelstelling om dit jaar in de top 5 te eindigen zou je gezien het verschil op de ranglijst de punten mee naar huis moeten nemen. Het was al snel duidelijk dat er weer een ander elftal stond als de vorige keer. Maar als je 4 damesteams rond hebt lopen kan je nog wel eens met wat speelsters schuiven. Een fenomeen wat we vaker tegenkomen en ook de wisselvallige uitslagen verklaart in onze competitie.

De speelwijze van Burgum was al snel duidelijk. Lange ballen naar de twee sterke speelsters voorin en zo keken we redelijk snel tegen een achterstand aan. Na 2-0 wisten we onze draai te vinden en scoorde Monique twee keer, zodat na 20 minuten de stand weer gelijk was. Het laatste gedeelte van de eerste helft kwamen we weer op achterstand, maar Monique’s vechtlust trok de stand net voor rust weer gelijk. Een doelpuntrijke eerste helft. Dat belooft wat voor de tweede. Dat we van de 18 wedstrijden niet één gelijk spelen is inherent aan onze aanvallende speelwijze. Zoals een wijs man ooit zei “Het aantal tegengoals maakt niet uit. Als je er zelf maar één meer scoort als de tegenstander.”

De tweede helft was niet zo doelpuntrijk. Slechts één keer werd gescoord en helaas voor ons in de verkeerde goal. Wedstrijd verloren 4-3! Dinsdag meer even evalueren en op naar de volgende wedstrijd. Thuis 14:00 tegen hekkensluiter Noordbergum.