Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

Afgelopen zaterdag de ongeslagen koploper in onze competitie op bezoek. Een eerdere ontmoeting op een koele avond bij hun thuis eindigde in een 5-0 nederlaag. Oerterp zette toen onze opbouw vanaf de keeper constant onder druk en de snelle omschakelingen vooruit na ons balverlies bracht ons vaak in de problemen.  Met dat in ons achterhoofd zijn we deze wedstrijd met een iets aangepaste teamorganisatie begonnen, om op deze punten beter voorbereid te zijn.

Bij aanvang wedstrijd gaf de thermometer 22 graden aan. Qua gevoelstemperatuur op kunstgras mag je daar nog eens 10 graden bij optellen. Het beloofde een pittige middag te worden.

Gezien het algemene beeld in de eerste helft lukte ons plan goed. We gaven de ruimte achter onze verdediging niet zomaar prijs en met veel inzet en de nodige coaching lukte het om zoveel mogelijk speelsters onder de bal te krijgen. Twee geweldige crosspassen van Oerterp wisten ons te verrassen en waren beslissend voor de ruststand 0-2.  Aanvallend zijn we niet kansloos geweest. Het lukte ons om een aantal keren voor de goal te komen, maar niet doeltreffend af te ronden. Via de flanken werden de mensen in de 16 niet gevonden en na een worsteling door de as werd de balans niet gevonden voor een goed schot op goal.

Door het snelle uitvallen van Indra (1 minuut na invalbeurt door een ongelukkig duel) en Ilse wiens knibbel opstandig werd waren we de tweede helft aanvallend beperkter. Oerterp kon aanvallend juist nog wat extra krachten inzetten en uiteindelijk na een zware strijd (voor ons) de einduitslag tot 0-6 uitbreiden.

Hierdoor zakken we een plaatsje in de ranking, maar we doen nog mee in de top 5. Daar gaan we voor!! Volgende week uit naar Anjum!!