Mannen KNVB beker Amateurs 7e ronde Groep 1 4

19 oktober 2010 20:00

J. Wagenaar

Ruime bekerwinst ONT op Marum

OPEINDE - Na een moeizame eerste half uur, een 0-1 achterstand en een 1-1 ruststand, maakte ONT in de tweede helft het karwei tegen Marum simpel af. Het werd 6-1 en daardoor bereikte ONT de volgende bekerronde. Na twee toch teleurstellende wedstrijden was de ruime winst ook een mooie opmaat naar de pittige uitwedstrijd van zaterdag tegen Hardegarijp.

ONT kende tegen Marum een uiterst moeizaam eerste half uur. Waar ONT in de eerste wedstrijden van de competitie vooruit speelde met veel balbezit, is dat de laatste wedstrijden minder het geval. Bij het uitverdedigen wordt doelman Rory Bruinja te veel gezocht of te snel volgt een lange bal. Desondanks kreeg ONT in het eerste kwartier kansjes waar Marum het moest doen met een vrije trap van Wilco Elshof die in de ONT muur verdween. Een steeds bozer wordende trainer Jan Mulder, die zelfs daardoor zijn paraplu om zeep hielp, moest toezien dat ONT op een 0-1 achterstand kwam. Een snelle Marum aanval doorkliefde ONT’s middenveld en verdediging waarna Auke van der Vlugt uit een prima voorzet met het hoofd doel trof. Een minuut later had Wilco Elshof de voorsprong kunnen verdubbelen, maar in vrije positie produceerde Elshof niet meer dan een rollertje. Pas hierna hervond ONT zich. De combinaties werden beter en sneller en in de 34e minuut leidde dat tot de gelijkmaker. Binnen drie minuten stond Lieuwe Elzinga garant voor drie goede voorzetten en nummer drie werd door Mario Dekker tot doelpunt gepromoveerd. In de resterende tijd tot de rust legde ONT nog een paar aardige aanvallen op de mat, gescoord werd er niet.

Na rust ging het crescendo met ONT. Het hoge baltempo uit de staart van de eerste helft bleef en binnen de minuut stond ONT op een 2-1 voorsprong. Egbert Hulzinga nam een pass van Jeroen van Wijk fraai met rechts aan om in één vloeiende beweging met links te scoren. Direct na dit doelpunt liet de Marum doelman zich geblesseerd vervangen door veldspeler Hielke de Jong. De Jong moest nog vier keer de bal uit het net halen. In de 57e minuut werkte Henk Bruinsma de bal binnen na een corner van Marten Zantema en een teruggekopte bal van Sjoerd Riemersma. In de 72e minuut scoorde JaapJan van Leeuwen bekeken 4-1 met links net langs de paal. Marum kreeg nog twee goede kansen op doelpunten. ONT doelman Bruinja redde bekwaam. En daarna was het Otto Kooi time. De invaller scoorde in de 88e en 91e minuut en vooral de laatste treffer was bijzonder fraai. Kooi schoot de bal met links stijf in het kruis.

ONT won met 6-1 en bekert verder. Zaterdag speelt ONT uit tegen Hardegarijp, aanvang 14.30 uur.