Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

23 oktober 2010 14:30

Wagenaar (BGHF37C), J

Doelman loodst ONT naar overwinning

HARDEGARIJP -  Het duel tussen Hardegarijp en ONT stond voor ONT in het teken van in het spoor blijven van koploper SC Berlikum. ONT won met 0-2 maar dat was nauwelijks verdiend te noemen. De Opeindenaren dankten de overwinning aan doelman Rory Bruinja die met een aantal prima reddingen de gastheren van scoren af hield.

Wedstrijden tussen Hardegarijp en ONT zijn altijd pittige duels. De partij van afgelopen zaterdag was er geen uitzondering op. Over het hele veld werden er 90 minuten lang vinnige duels uitgevochten. ONT werd daarbij vaker voor een overtreding teruggefloten dan de thuisploeg. En dus was het ONT kamp van mening dat scheidsrechter Wagenaar uit De Westereen een eenzijdige wedstrijd floot. Ook al omdat de leidsman het veelal onterechte vlaggen van de assistent van Hardegarijp, Reinder Roorda, wel honoreerde en aan ONT kant Johannes Miedema een aantal malen in de letterlijke kou liet staan.

Hardegarijp begon stevig aan het karwei tegen ONT. Ralph Wietses schoot voorlangs en Stefan Jeuring kopte over ONT doelman Rory Bruinja maar ook over het doel. Tussendoor deed Gerrit-Jan Kooistra zijn best om, net als vorige week, de bal in eigen doel te werken. Nu lukte het niet. ONT pakte daarna het spel op en binnen twee minuten werd de wedstrijd beslist. In de 18e minuut kopte Mario Dekker een voorzet van Marcel van Wijk terug op JaapJan van Leeuwen en die scoorde beheerst. Een minuut later slingerde Gerrit-Jan Kooistra de bal vanaf links voor de goal waar Mario Dekker volkomen ongedekt de bal in kon koppen. Hardegarijp kwam daarna niet verder dan een actie via Thomas Feitsma die Bruinja tot een redding dwong.

Na rust werd het duel echt scherp. Het liep niet uit de hand, maar scheidsrechter Wagenaar had wel iets preventiever kunnen fluiten. Door het gladde veld werd er door de spelers naar hartelust naar de bal maar ook naar de tegenstander gegleden. ONT deed de tweede helft eigenlijk niets anders dan op de voorsprong leunen en Hardegarijp tegenhouden. De ONT verdediging stopte heel wat Hardegarijp aanvallen. Zo kopte Jacco Tuinstra een bal van de doellijn. Maar de hoofdrol was voor doelman Bruinja die twee keer Jeuring de baas was in één tegen één situaties. ONT speelde de partij uiteindelijk rustig uit en boekte een nuttige, niet geheel verdiende, overwinning.

ONT trainer Jan Mulder was blij met de drie punten: “Ja, dat wel, maar tevreden over het spel kan ik niet zijn. De tweede helft hebben we alleen maar lopen tegenhouden en zelf niks meer gecreëerd. Onze doelman Rory Bruinja was veruit de beste man van het veld.”

Zaterdag a.s. speelt ONT thuis tegen Haulerwijkse Boys, aanvang 14.30 uur.