9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

Vandaag is doodspel de grootste vijand
Met een heerlijk nazomer zonnetje was het deze zaterdagochtend prettig vertoeven in de dug-out op ons eigen sportpark “Douwekamp”. Vandaag wordt de tweede wedstrijd in de competitie gespeeld, TFS komt op bezoek. Vorige week wist ONT in de uitwedstrijd tegen SC Oosterwolde een 0-3 overwinning binnen te slepen en dit geeft ons voldoende zelfvertrouwen om vandaag TFS met open vizier tegemoet te treden. Vanuit het verleden weten we dat TFS een lastige ploeg kan zijn, ergens in de grijze massa van het geheugen sluimert de herinnering aan een verliespartij met dubbele cijfers…. Dat deed toen nogal pijn maar gezien het verschil in klasse was het terecht. Vandaag is hoogstwaarschijnlijk een weerzien met enkele spelers van toen. Maar ONT is niet meer de ploeg van toen, wij zijn gegroeid en onze ploeg ziet er intussen ook anders uit.

Voor aanvang van de wedstrijd komt onze verwachting uit, we zien enkele bekende gezichten van weleer. Vandaag is Thimo de scheidsrechter die de wedstrijd in goede banden moet leiden. Om 10.30 uur wordt gefloten voor de aftrap en zijn we los. Meteen is duidelijk dat TFS hier vandaag komt voor de winst! Er wordt nogal energiek gevoetbald maar al snel wordt duidelijk dat alle ballen over de rechterkant zo snel mogelijk naar voren worden gespeeld. Hier speelt een snelle en behendige spits die het de verdediging nogal moeilijk maakt. In de achtste minuut is het dan ook raak, TFS maakt 0-1. Voor ONT is het noodzakelijk direct een wijziging in posities door te voeren om het gevaar op de rechterkant in te dammen. We trappen af voor het vervolg en ONT laat nu ook zijn tanden zien. Qua voetbal doen we niet onder voor TFS, ook wij weten de bal voorin te krijgen en we creëren af en toe een kansje. In de dertiende minuut wordt één van deze kansen verzilverd als Thomas de gelijkmaker weet te scoren. De wedstrijd kabbelt voort en over en weer zijn er kansen waarbij moet worden opgemerkt dat de grootste kansen toch wel voor TFS zijn. In de vierentwintigste minuut valt de 1-2 als TFS scoort vanuit een hoekschop. Maar de strijd gaat door en alles is nog mogelijk. In de éénendertigste minuut weet TFS wederom te scoren, met 1-3 op het scorebord wordt het nu wel tijd voor een aansluitingstreffer van ONT. Na de aftrap verliezen we echter al snel de bal en rukt TFS weer op, het gevaar is geweken als de bal over de achterlijn wordt gewerkt met als resultaat een hoekschop voor TFS. De hoekschop wordt genomen en de bal wordt keurig voor het doel gedraaid en ONT is niet bij machte om de juiste spelers van TFS te dekken en zo weten zij in de tweeëndertigste minuut de 1-4 te scoren. Wederom een dood spel situatie waar ONT geen antwoord op heeft. De rest van de eerste helft staat ONT goed zijn mannetje, we zitten goed in de wedstrijd maar scoren wil maar niet lukken. Met een ruststand van 1-4 gaan even een kwartiertje rust pakken.

Na de rust gaan we vol goede moed verder en ONT zit weer lekker in de wedstrijd. We komen aan voetballen toe en we komen steeds vaker in de buurt van het vijandige doel. Maar echt gevaarlijk wordt het zelden, de keeper van TFS doet zijn werk prima. In de zesenvijftigste minuut is het nog wel even spannend als ONT vanuit een hoekschop de bal voor de goal krijgt. De bal flippert nog even in het rond maar we slagen er maar niet om de bal binnen te schieten. TFS staat op ruime voorsprong en kan vrij voetballen, ONT moet onder druk proberen te scoren en dat is lastig. Als TFS in de tweeënzestigtigste weet te scoren vanuit alweer een doodspel moment wordt het wel erg duidelijk dat ONT vandaag aan het kortste eind trekt. Een stand van 1-5 gaan wij niet meer rechtzetten. Toch voetballen we door met overtuiging maar dit kan niet voorkomen dat in de zesenzestigste minuut TFS wederom scoort vanuit een hoekschop. Het resterende kwartier van deze wedstrijd levert niets meer op, beide partijen zijn moegestreden en echt gevaarlijk wordt het niet meer. Thimo blaast voor de aftocht met een eindstand van 1-6 in het scoreboekje.

ONT heeft vandaag gestreden voor het wat het waard is maar TFS speelde erg efficiënt en was uiteindelijk de betere partij. ONT heeft huiswerk en moet gaan bedenken hoe moet worden omgegaan met doodspel momenten van waaruit vandaag het gros van de tegen goals is gescoord. Maar de competitie is nog maar net gestart en het kan nog alle kanten op.

Volgende week hebben we weer een nieuwe kans, dan gaan we op visite bij Drachtster Boys.