Hoofdweg 132
9341BL
VEENHUIZEN
tel. 0592-388547

VEENHUIZEN - Eigenlijk vertrok ONT niet naar Veenhuizen met de gedachte om daar een gemakkelijk middag tegemoet te gaan. Het 4-4 gelijkspel in de thuiswedstrijd was daar de input voor. ONT legde het daar in de tweede helft fysiek af tegen de Drenten. Daar was dit keer geen sprake van en het scoreverloop hielp daarbij ook. Het werd snel 0-3 en uiteindelijk 1-8.

Een 1-8 overwinning zou ONT redelijk in het zadel moeten helpen in de strijd om een periodetitel. Óf die van kampioen SC Leovardia overnemen óf zelf de derde periode winnen. Maar toen de kruitdampen na 90 minuten waren opgetrokken bleek niets minder waar. Rijperkerk, de concurrent voor de tweede plaats won ook en de concurrent voor de derde periode, SC Berlikum, won met dezelfde cijfers als ONT. En dus wordt het volgende week op de laatste competitiedag een spannende strijd op meerdere velden.

Tegen Veenhuizen kwam ONT al snel op voorsprong en dat was de opmaat naar een prima wedstrijd van de Opeindenaren. Met snel combinatiespel werd de tegenstander vanaf het begin onder druk gezet en dat het na 19 minuten 0-3 stond was ook volgens de veldverhoudingen. De ruststand werd 0-4 en daarmee was ONT genadig voor Veenhuizen. Er waren genoeg mogelijkheden een ruimere voorsprong te nemen.

In de tweede helft vergat ONT de voorsprong snel te vergroten. Twee goede kansen werden niet benut. Veenhuizen kwam tot de eerste kans in de wedstrijd via een schot van Sjoert Giezen dat naast ging en de tweede kans was een schot van Jesse van Hilverda net over. Intussen breidde ONT de voorsprong gestaag uit naar 0-8 totdat daar die vermaledijde tegengoal kwam van Bram Schmidt. Weg cleansheet voor ONT doelman Hidde Ament en ook jammer voor het doelsaldo.

De prima leidende scheidsrechter Bas Nigro vond het na een paar tellen blessuretijd wel welletjes en floot de wedstrijd naar de archieven.

Scoreverloop:
3’, 0-1: Michel Weisser, assist Janco van der Veen
7’, 0-2: Janco van der Veen, assist Freerk Veenstra
19’, 0-3: Michel Weisser, assist Freerk Veenstra
33’, 0-4: Chris Visser, assist Marten Folkersma
58’, 0-5: Chris Visser, uit rebound na schot van Freerk Veenstra
63’, 0-6: Jesper Landman, voorzet belandt over de keeper bij de tweede paal in het doel
73’, 0-7: Chris Visser, assist Freerk Veenstra
75’, 0-8: Jurjen Veenstra, assist Chris Visser
83’, 1-8: Bram Schmidt na balverlies in ONT verdediging

ONT trainer Jan Hulzinga was niet aanwezig bij deze wedstrijd in verband met een toernooi in Duitsland met zijn team van SC Cambuur. Tjerk Koops, volgend seizoen ONT’s hoofdtrainer, nam de honneurs waar. Koops over de 1-8 winst: “Dit is een fantastische uitslag en de jongens haalden bij vlagen een heel hoog niveau. Er is dus vooral een trots gevoel na de wedstrijd van vandaag.” Koops was tevreden over het verloop van de wedstrijd: “De insteek was, net als alle andere wedstrijden, vanaf het begin druk naar voren te zetten en zelf het tempo van de wedstrijd te bepalen, dat is wel aardig gelukt volgens mij.” En over het scenario van de laatste competitiedag: “Volgende week wordt een spannend speelronde. Wij zullen proberen te doen wat we elke week doen en dan is het afwachten wat er op de andere velden gebeurt. Het zou voor het team en Jan mooi zijn als we de nacompetitie kunnen halen volgende week!”

Tja, en dat scenario van de laatste competitiedag. Een Hitchcock finale van de competitie ligt in het verschiet. De kanshebbers zijn Rijperkerk, SC Berlikum en ONT. Rijperkerk aast op de tweede plaats om zo de eerste periodetitel van kampioen SC Leovardia over te nemen. Voor Rijperkerk ook de enige mogelijkheid op deelname aan de nacompetitie. SC Berlikum en ONT wedden op twee paarden. En de derde periodetitel en de tweede plaats op de ranglijst. In ieder geval is het zo dat één van de drie kanshebbers zaterdag om plm. 16.15 uur met lege handen staat.

De wedstrijd ONT - VV Rotevalle begint zaterdag a.s. om 14.30 uur.