Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - Een herhaling van zetten. Waarmee wordt bedoeld dat ONT prima voetbal niet meer vertaalt naar met doelpunten afstand nemen van de tegenstander. Dat is het manco van ONT in een aantal wedstrijden na de winterstop. Tegen SC Twijzel had de ruststand 3-1 kunnen zijn in plaats van de 1-1. Na de 1-2 in de tweede helft sleepte een hard werkend ONT nog wel een puntje uit het vuur.

De doelpuntenmachine die ONT was is even niet meer. Was die er wel dan had ONT een aantal tegenstanders over de knie gelegd. Denk even aan Waskemeer, SC Berlikum en ook zaterdag SC Twijzel. Jammer, want met een aantal winstpartijen meer zou ONT fors mee doen om de strijd om de tweede plaats. Met acht punten achterstand op die plaats hoeft daar nu niet meer aan worden gedacht.

ONT startte overtuigend aan de wedstrijd en al in minuut één was er een kans. Uit een corner van Thomas Landman kreeg SC Twijzel doelman Ruben Bosma de bal niet onder controle, De inzet van ONT werd geblokt. In de vijfde minuut was er toch de snelle voorsprong voor ONT. Landman bediende Chris Visser  vanaf de achterlijn en via een ‘kluts’ scoorde Visser. En dan komt de herhaling van zetten. ONT had SC Twijzel volkomen in de greep. Het was wachten op een tweede doelpunt. Maar Hielke Knippels liet Bosma redden en Janco van der Veen zag hetzelfde. Terwijl nog betere kansen voor ONT nog op komst waren. Deed SC Twijzel dan niets? De bezoekers zagen in de 15e minuut een voorzet van Johannes Storm op de paal belandden en daarna was het weer ONT wat de klok sloeg. Want Noël Mulder speelde zichzelf fraai vrij, maar plaatste de inzet met links langs de verkeerde kant van de paal. En Van der Veen was te druistig waar een inzet met binnenkantje voet doeltreffend zou zijn geweest. De rebound van de voet van Mulder eindigde op de onderkant van de lat. Dat was na een half uur en dat was ook het moment dat SC Twijzel coach Dirk Pieter Boersma ingreep. Die counterde het 3-4-3 systeem dat ONT speelde met hetzelfde systeem. Boersma: “ONT heeft een geweldig voetballende ploeg die wat dat betreft niet minder is dan Leovardia. Maar ONT heeft een hekel aan duels en die zochten wij na een half uur op. Dat pakte aardig uit.”
Wat heet, de bezoekers namen het heft in handen en de gelijkmaker was ook logisch. Dat was drie minuten voor rust. Na een vrije trap ontstond er een scrimmage voor het ONT doel en Johannes Storm drukte de bal uiteindelijk over de doellijn. Zo werd er gerust met een 1-1 stand terwijl het zeker 3-1 had moeten zijn. De herhaling van zetten.

Na rust ging SC Twijzel vanaf de aftrap door waarmee het in de eerste helft eindigde. Het zocht en won de duels en de 1-2 was een logisch gevolg daarvan. Uit een corner volleerde Siemen Sake Kamstra de bal fraai in het ONT doel. En drie minuten later had Kamstra zelfs de 1-3 op de voet. Zijn inzet in vrije positie eindigde op de voet van ONT doelman Hidde Ament. Dat ONT op 2-2 kwam viel een beetje uit de lucht. Van der Veen stak de bal op Visser die met een sleepbeweging zichzelf vrij voor de doelman zette en zijn tweede doelpunt maakte. Was het voor het publiek tot dat moment al een onderhoudend potje voetbal, dat werd het daarna nog meer. Beide teams wilden de winst opeisen en daarmee golfde het spel op en neer. Scheidsrechter Marouan Achammachi moest de nodige meters maken om het spel te volgen, maar deed dat met verve. Hij liet vooral voetballen en floot niet voor pietluttigheden en was daarmee onderdeel van de boeiende partij voetbal tussen ONT en SC Twijzel. Want dat was en bleef het. Waarbij ONT het in het laatste deel van de wedstrijd toch weer het betere van het spel had. In die zin dat de situaties met een kans op een doelpunt zich voor de goal van SC Twijzel afspeelden. Zoals gezegd staat het vizier momenteel niet echt op scherp waarmee het derde doelpunt er voor ONT niet kwam Kansen waren er zeker. Van der Veen durfde niet met links uit te halen, schoot de bal nog over en zag ook een kopbal doel missen. Michel Weisser schoot uit de draai op doel, het schot werd geblokt, Landman raakte de lat en Visser schoot over. En dus bleef het bij 2-2.

Een punt gewonnen of twee punten verloren was na afloop de discussie in de bestuurskamer. Het bleef tussen beide partijen een beetje in het midden hangen. Op basis van de eerste helft had ONT moeten winnen, maar de revival van SC Twijzel had ook een driepunter van de bezoekers kunnen opleveren. Dus, dan is een gelijkspel gerechtvaardigd.

ONT coach Jan Hulzinga: “Vandaag hebben we denk ik het ONT zien spelen zoals we dat een poosje niet meer over 90 minuten hebben gezien. De eerste helft kwamen we veelvuldig in scoringspositie, maar wisten we helaas slechts één keer te scoren, waardoor de 1-1 ruststand nogal geflatteerd voelde. Je weet dat het dan de tweede helft nog minstens van hetzelfde niveau moet zijn. Ondanks het feit dat we vaker onder druk kwamen hebben we ook in de tweede helft weinig weggegeven en best een aantal kansen gecreëerd.”
Hulzinga was tevreden met wat hij had gezien: “De manier waarop stemt me dan ook meer dan tevreden. We zijn grotendeels dominant geweest, hebben kansen gecreëerd én een wedstrijd langs weinig weg gegeven. Deze manier van spelen geeft vertrouwen om de serie van de afgelopen weken in het positieve om te draaien.”

Zaterdag a.s. speelt ONT uit tegen Ropta Boys. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.