It Blikkelan 21
9074CM
HALLUM
tel. 0518-431676

Hallum - Misschien had de kop wel moeten beginnen met ‘Erbarmelijk slechte wedstrijd…’. Want dat was het, een erbarmelijk slechte wedstrijd en dat gold voor beide partijen. De omstandigheden waren niet ideaal. Een hobbelig veld en een harde wind die dwars op het veld stond. Dat maakte goed voetbal lastig. Een foutje van de ONT doelman betekende de 1-0 en de enige score van de wedstrijd.

Bij ONT ontbrak trainer/coach Jan Hulzinga, hij was ziek. Wietze Klaver en Marco van de Vooren waren de vervangende coaches. Bij een uitwedstrijd tegen Wykels Hallum weet ONT wat het te wachten staat. Een lastig te bespelen veld en een tegenstander die graag de duels zoekt. Daarbij hoeft het niet mooi. Wykels Hallum schuwt het spelen van de lang bal niet en met routinier Jurjen Bosch in de gelederen is dat ook vaak een uitkomst. Bosch is een meester in het vasthouden en afleggen van de bal of het inzetten van een individuele actie.

Het begin van de wedstrijd beloofde nog veel goeds. Voor ONT kwam Janco van der Veen tot twee mogelijkheden en Peter Jan Schuts liet na voor de thuisclub de score te openen. En een schot van Michel Weisser ging door de benen van Wykels Hallum doelman Desmond Lowerens naast. Maar al snel zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. Mede door de omstandigheden. ONT kwam niet aan voetballen toe, dat liet het veld niet toe. Maar ONT kwam ook niet tot andere oplossingen. De thuisclub, gewend aan het eigen veld, dacht er niet een moment aan om situaties voetballend op te lossen. Dat is een keuze en daar is ook niets op tegen. Na de kansjes in de beginfase gebeurde er niet veel voor beide doelen. Wykels Hallum had een foutje van ONT doelman Hidde Ament nodig om op voorsprong te komen. Ament liet de bal los na een voorzet en Bosch was er als de kippen bij om te scoren. Tja, dat is het lot van een doelman. Voorwaartsen mogen kansen missen waar niemand het na een wedstrijd nog over heeft. Een fout(je) van een doelman is het gesprek van de dag. Bosch kreeg kort voor rust nog een kans, uit de draai schoot de Hallumer over.

Was de eerste helft al niet leuk om naar te kijken, de tweede helft verergerde dat alleen maar. Het spelbeeld veranderde in eerste instantie niet. ONT, het werkte hard, bleef proberen kansen te creëren en Wykels Hallum speelde hetzelfde spelletje. Leverde het voor de partijen kansen op? Een scrimmage voor het ONT doel had zomaar de 2-0 op kunnen leveren, een schot van Bosch was een prooi voor Ament en Thomas Landman zag een schot over het doel van Wykels Hallum waaien. De beste kans voor ONT, dat speelde toen meer opportunistisch, was er een kwartier voor afloop. Weisser bereikte Landman en uit zijn breedtepass had de vrijstaande Hielke Knippels moet scoren. Knippels schampte de bal en weg kans. Het opportunisme van ONT leidde nog wel tot enkele situaties voor het doel van Louwerens die de ONT supporters op een doelpunt deden hopen, maar dat gebeurde niet.

Zo eindigde de wedstrijd in een 1-0 zege voor de thuisclub. Terecht? Nee, dat niet omdat Wykels Hallum zéker niet beter was dan ONT. De wedstrijd verdiende geen winnaar. En de toeschouwers die € 3,- entree betaalden hadden dat beter kunnen besteden aan een liter brandstof. Daar hadden ze meer plezier aan gehad dan het 90 minuten worstelen van twee voetbalteams aankijken.

Invaller coach Wietze Klaver over het strijdplan van ONT: “Dat was niet anders als normaal. Druk zetten op centrale opbouw en dan backs afjagen. Niet in de duels komen en veel beweging in balbezit. Echter de omstandigheden maakten dat niet echt mogelijk.” Klaver over Wykels Hallum: “Het is vervelend om tegen een dergelijke ploeg te spelen, maar daar moet je je tegen wapenen. Duels winnen, of de ‘tweede’ bal op het middenveld. En dat lukte zeker de eerste helft niet goed genoeg.” En de interim coach verder nog: “We hebben geprobeerd in het laatste deel opportunistisch te spelen, maar hadden niet het geluk wat Wykels wel had bij het doelpunt. ONT wil graag voetballen, maar dat lukte moeilijk op een knollentuin. Daar zal een goed alternatief op gevonden moeten worden.”

Zaterdag a.s. speelt ONT thuis tegen Waskemeer. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.