De Fiver 1
9137RG
OOSTERNIJKERK
tel. 0519-241254

OOSTERNIJKERK - Dat de zon scheen voor ONT was letterlijk en figuurlijk. In Oosternijkerk stond de zon hoog aan de hemel en dat ONT zes keer scoorde was het zonnetje voor ONT. Na een aantal wedstrijden waarin het benutten van kansen een opgave bleek, ging dat tegen Ropta Boys van een leien dakje. De thuisploeg scoorde één keer, eindstand derhalve 1-6.

In de afgelopen wedstrijden kreeg ONT compliment na compliment over het vertoonde spel. En de trainers van de tegenpartij prezen zich gelukkig dat er bij rust geen grote voorsprong voor ONT op het scorebord stond. Want dat was het manco, het veldspel van ONT was prima, de doelpuntenmachine van weleer stokte. Die doelpuntenmachine kwam dus tegen Ropta Boys weer op gang.

ONT coach Jan Hulzinga startte met een 3-3-4 opstelling tegen Ropta Boys. Die veldbezetting was ingegeven door de verwachting dat de thuisploeg zou inzakken en ONT voorin een man meer situatie moest zien te creëren. Die gedachte kwam aardig uit, want vanaf de aftrap kwamen de verdedigers van Ropta Boys één tegen één te staan. Nu was de snelle goal die Michel Weisser voor ONT scoorde niet direct een gevolg van de ONT tactiek. Al in minuut één kwam ONT op voorsprong. Een voorzet van Freerk Veenstra belandde ietwat gelukkig bij Weisser en uit de draai schoot de ONT spits de bal fraai in de bovenhoek. Maar daarna werd wel duidelijk wat de werking voor ONT was van de vier man voorin. Ropta Boys ‘wie der mei oan’. En hoe Ropta Boys trainer David Elmendorp ook probeerde zijn team zich te laten aanpassen aan ONT, dat lukte niet. Dus behield ONT een overwicht maar leek het scenario van eerdere wedstrijden met te weinig doelpunten zich te herhalen. Een voorzet van Thomas Landman was niet op maat, Weisser prikte een bal naast en Janco van der Veen beloonde zichzelf niet met een doelpunt na een prima actie. In de 28e minuut was er toch de 0-2. Chris Visser bracht de bal bij Weisser, die kreeg de tijd de bal te controleren en scoorde daarna met een fabelachtige omhaal. Dat ontlokte ONT trainer Hulzinga de woorden: “En die makket er dan wol”, daarmee refererend aan meer eenvoudige kansen die Weisser niet benutte. Deed Ropta Boys dan niets terug? Nou eigenlijk niet. Het kwam niet verder dan een schot in vrije positie van Erik de Vries. Tekenend voor de onmacht van de thuisploeg, de doelpoging werd een ingooi voor ONT. De bezoekers drukten het veldoverwicht voor rust uit in een derde doelpunt. Freerk Veenstra won een duel en vanaf de achterlijn was de voorzet op Landman op maat. Landman had ook nog een kans een vierde ONT goal te scoren, maar in vrije positie besloot de kwikzilverachtige linkeraanvaller van ONT niet voor eigen succes te gaan en was de kans verkeken.

Ropta Boys stapte na rust uit de kleedkamer met de duidelijke intentie niet tegen een grote nederlaag aan te willen lopen. De duels werden gezocht en er kwam een kopkans voor Lieuwe Sijtsma. De bal ging naast. Twee minuten later, we schrijven de 56e minuut, zette ONT de wedstrijd helemaal op slot. Er was balverlies en Noël Mulder stelde Van der Veen in staat met een lob over Ropta Boys doelman Frans Postmus de 0-4 te maken. Jan Bandstra had daarna een goede kans in ieder geval de eretreffer voor Ropta Boys te maken, de nummer negen schoot echter naast. Veenstra verzuimde daarna de 0-5 aan te tekenen. Jorrit de Graaf had op rechts een prima actie en een voorzet in huis, Veenstra kopte in vrije positie over. De eretreffer voor de thuisploeg kwam er toch nog. Rudi Torensma profiteerde van wat slippertjes in de ONT verdediging. Gedenkwaardig was de 68e minuut. De altijd hard werkende Jesper Landman kwam in de zestien in balbezit, had een kunstje in huis en scoorde zijn eerste competitiedoelpunt ooit. De doelpuntenmaker over zijn goal: “Ik kreeg de bal hoog in de 16 van een tegenstander, vervolgens zie ik een verdediger komen waar ik de bal overheen wip, een tweede verdediger kwam en ik tik de bal weer omhoog en vervolgens rond ik subtiel af in de kruising.” Bandstra schoot nog te gehaast naast en ONT zette de kroon op het werk met een doelpunt van Chris Visser. Aangespeeld door Van der Veen ging de bal er in via de binnenkant paal. ONT doelman Hidde Ament, het werk wat doelman te verwerken kreeg werd soeverein opgelost, tikte nog een bal onder de lat vandaan en daarna was het einde wedstrijd.

ONT’s nummer tien Freerk Veenstra keek tevreden terug op de wedstrijd: “We zijn vaak de betere ploeg, creëren veel kansen maar deze kansen omzetten in goals en punten is de laatste weken moeilijk geweest. We weten waar we goed in zijn, laten dat als team nooit los en hebben dat vandaag met zes prachtige goals 90 minuten lang laten zien. Vandaag mogen we genieten van het feit dat we verdedigend bijna niks weggeven, aanvallend scherp zijn, de juiste keuzes maken aan de bal en enorm hard voor elkaar werken. Ook onze supporters hebben vandaag vast genoten, graag tot volgende week!”

Een heel mooie start voor ONT in de derde periode. En door de andere resultaten in de gekke competitie in de derde klasse B haakt ONT ook weer aan in de strijd om plaats twee.

Zaterdag a.s. speelt ONT thuis tegen Rijperkerk. Aanvang 15.00 uur.