Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

25 september 2010 14:30

Hofstede, K.E.

Zakelijke 3-0 winst van ONT op Wykels Hallum

OPEINDE - Zonder zich bovenmatig in te spannen won ONT zaterdag van Wykels Hallum. ONT maakte in  de eerste helft het verschil en dat resulteerde in een 3-0 ruststand. De tweede helft was ONT slordig in het omgaan met de kansen en zo werd de ruststand ook de eindstand.

ONT startte overtuigend en zette de gasten direct onder druk. Het leverde voorzetten op van Jeroen van Wijk en Gerrit-jan Kooistra op die geen verder succes hadden. Een vrije trap van Marten Zantema die alleen maar had hoeven te worden aangeraakt door een ONT’er resulteerde in een doeltrap. Geheel tegen de verhoudingen in leek Wykels Hallum na 24 minuten op voorsprong te komen. Uit een voorzet van Wietse Bremer schoot Bernd Everts voorlangs. Uit de daarop volgende aanval scoorde ONT. Jeroen van Wijk vond Mario Dekker die zich van twee tegenstanders ontdeed en Wykels Hallum doelman Jan Harke Bremer passeerde. Twee minuten later kopte Dekker de 2-0 binnen uit een fraai aangesneden corner van Marcel van Wijk. Eigenlijk was toen de wedstrijd al gestreden. Wykels Hallum kwam héél véél tekort om het ONT lastig te maken. Aan ONT zijde viel de rust in het spel op. De ONT verdediging, Sietse Jansma, Sjoerd Riemersma, Jacco Tuinstra en Gerrit-Jan Kooistra, heerste. De vier brachten het geduld op pas een pass in te spelen op een medespeler als die een kansrijke voortzetting had. Het geduld van ONT betaalde zich uit toen Egbert Hulzinga negen minuten voor rust Wykels Hallum doelman Bremer met een fraai stiffie passeerde.

De prima eerste helft van ONT kreeg geen vervolg.Net als tegen Anjum, VIOD en Ternaard ontbeerde ONT in het tweede bedrijf scherpte. Trainer Jan Mulder daarover: “We winnen de eerste helft en de derde helft, met de tweede helft hebben we wat meer moeite.” Tegen Ternaard ging dat vorige week verkeerd (3-3). Wykels Hallum bleek niet in staat het ONT moeilijk te maken. ONT liet veel kansen liggen om de score op te voeren. Achtereenvolgens Marcel van Wijk, Lieuwe Elzinga, Jeroen van Wijk en Egbert Hulzinga kregen beste kansen op een doelpunt.

Uitbreiding van de score kwam er niet en dus moest ONT trainer Jan Mulder tevreden zijn met de 3-0 eindstand: “Tevreden? Het zijn drie punten maar we konden opnieuw een goede eerste helft geen fatsoenlijk vervolg geven. De eerste helft speelden we echt goed en maakten we prima goals. De tweede helft was veel minder maar dat had ook met de tegenstander te maken. Wykels Hallum kon er geen wedstrijd van maken.” De analyse van Mulder over de tweede helft was duidelijk: “We misten het geduld en de slimheid van de eerste helft. Het positiespel was veel minder waardoor we de bal vaker kwijt waren. Positief is wel dat we nu zo’n partij winnen waar we die vorig seizoen verloren. Er zit nu veel meer een gedachte achter het voetbal.”