... (schot)
64'

11 januari 2020 14:30

Peter Bakker

OPEINDE - De oefenwedstrijd tegen zaterdag 2e klasser SC Joure eindigde zaterdag in een 2-3 nederlaag. Dus ook nu weer veel doelpunten in Opeinde. Na een 1-1 ruststand liepen de bezoekers uit naar een 1-3 tussenstand. ONT kwam nog terug tot één doelpunt verschil, maar de gelijkmaker kwam er niet.

Beide teams kampten met de nodige afwezigen en trainers roepen dan: “dan kunnen de vervangers zich laten zien”. Die trainerstaal was uiteraard zaterdag ook in Opeinde te horen, maar liever hadden ONT trainer Jan Hulzinga en Dick Schuurmans, trainer van SC Joure, gehad dat zij met een voltallige selectie de opmaat naar de tweede competitiehelft hadden gespeeld. Dat was voor beide kampen niet het geval en dus werden aan de uitslag niet te veel conclusies verbonden.
Deed ONT onder voor 2e klasser SC Joure? Op bepaalde gebieden wel. Balverlies van ONT ver op de helft van de tegenstander leverde vaak snelle omschakelingen op van SC Joure. In twee passes werd de zestienmeter van ONT bereikt. Maar daar was SC Joure dan niet daadkrachtig genoeg om dat in doelpunten uit te drukken. In vergelijkbare situaties breidde ONT veel te veel om tot een verrassende omschakeling te komen. Nu moet gezegd, het spelletje van SC Joure is het spel dat in de 2e klasse wordt gespeeld. In de 3e klasse is dat toch anders.

Aan de partij zelf gaan we niet heel veel woorden besteden. Het was van beide partijen rommelig met aan ONT zijde in de eerste helft opvallend veel foute inspeelpasses. Maar ook de bezoekers kampten met de nodige slordigheden. De snelle 1-0 van ONT in de 3e minuut was overigens fraai en achteraf niet passend in het wedstrijdbeeld. Noël Mulder legde de bal keurig achter de verdedigers van SC Joure waarna Hiele Knippels de 1-0 aantekende. De bezoekers leken snel op gelijke hoogte te komen, maar invaller doelman Rory Bruinja keek een inzet op de bovenkant van de lat. De gelijkmaker van de Jousters kwam er toch en die paste meer bij het beeld van de eerste helft. Een ONT verdediger had de keus uit vijf opties om de bal naar dezelfde kleur te spelen, maar de bal kwam terecht bij een groen-witte speler en die scoorde.

De tweede helft liep SC Joure snel uit naar een 1-3 stand en toen leken er voor ONT meer tegendoelpunten op stapel te staan. Dat gebeurde niet, sterker nog, ONT scoorde de aansluitingstreffer. Keimpe Jacobi scoorde met een geplaatst schot vanaf 20 meter ONT’s tweede doelpunt. Maar daar bleef het bij, eindstand 2-3.

Dinsdagavond 14 januari a.s. speelt ONT om 20.00 uur thuis tegen Eastermar.