86'
Sjirk Ament (schot)

3e klasse B

19 oktober 2019 14:00

WASKEMEER - Een loepzuivere hattrick van Michel Weisser zorgde tegen Waskemeer voor een 0-3 ruststand. Toen de thuisclub in de tweede helft opportunistisch ging spelen en op 2-3 kwam, was de gelijkmaker dichterbij dan een overwinning voor ONT. Die kwam er toch omdat ONT vijf minuten voor afloop er 2-4 van maakte.

Dat goed voetbal niet altijd gepaard gaat met punten weet ONT dit seizoen maar al te goed. Van alle kanten complimenten te over, maar tot succes leidde het nog niet. Bij Waskemeer hadden ze wat dat betreft een vooruitziende blik. In het programmablad werd het goede voetbal van ONT genoemd met als afsluiter “Het is echter een kwestie van tijd voordat dit vertoonde spel wordt omgezet in meer punten.”

In de eerste helft had ONT maar weinig te duchten van Waskemeer, toch de gedeeld nummer één van de competitie. De thuisclub verspeelde door een gelijkspel nog maar twee punten. Eigenlijk stuurde ONT de tegenstander in die eerste helft met goede combinaties van het kastje naar de muur. Toegegeven, daarbij geholpen door Waskemeer dat ONT op het middenveld ook wel ruimte gaf, waar ONT optimaal gebruik van maakte. Waskemeer’s trainer Klaas Zandberg had de ervaren Regilio Holder (een verleden bij hoofdklassers en eerste klassers) in de achterste lijn geposteerd in plaats van op het middenveld en dat bleek geen goede greep. Zo erkende Zandberg na de wedstrijd ook zelf. Holder kon van achteruit het spel niet bepalen. ONT kwam na twintig minuten op 0-1 door Michel Weisser na een mooie pass van Albert Wijma. Een minuut later had Weisser zijn tweede doelpunt op de schoen, Waskemeer doelman Mechiel van Valen won het één tegen één duel. Maar een minuut later doelpuntte Weisser alsnog. Aangespeeld door Hielke Knippels maakte ONT’s nummer negen het karwei af. Tien minuten voor rust vervolmaakte Weisser zijn hattrick. Jesper Landman stuurde Freerk Veenstra de diepte in, de voorzet van Veenstra was op maat en Weisser’s derde doelpunt een feit. En Waskemeer? Dat kreeg zes minuten voor rust een uitgelezen mogelijkheid om dichterbij te komen. De strafschop die scheidsrechter Scholtens uit Haren toekende na een vermeende overtreding van ONT doelman Hidde Ament werd door Holder naast geschoten.

Na rust kon je het spelbeeld voorspellen. Waskemeer zette vanaf minuut één druk met Holder nu op het middenveld. ONT slaagde er niet in om onder de druk van de thuisclub uit te voetballen en het was wachten op de aansluittreffer. En die kwam er na een kwartier spelen door een doelpunt van Bouwe Veenstra. Toen het zes minuten later 2-3 werd door opnieuw Veenstra wankelde ONT. Maar alle lof voor het jonge ONT dat het niet omviel. Sterker nog, er kwamen weer kansen, ook omdat Waskemeer na de 2-3 niet echt doordrukte. Uit een vrije trap van Knippels schoot Dennis Bakker naast en Veenstra verzuimde tien minuten voor tijd Waskemeer de genadeklap te geven. Vrij voor Van Valen kon de ONT’er het net niet vinden. Maar ONT’s nummer 10 stond wel aan de basis van ONT’s vierde doelpunt vijf minuten voor tijd. Veenstra speelde rechterverdediger Sjirk Ament aan op de zestien meter en tegen het geplaatste schot had Van Valen geen verweer. Met enkele goede reddingen voorkwam ONT doelman Ament dat Waskemeer opnieuw dichterbij kwam en zo bleef het bij een fraaie driepunter voor ONT.

Volgende week speelt ONT thuis tegen Wykels Hallum. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.